De Bobi Neacșu,

„O sută de virologi şi de epidemiologi cu o mare experienţă în lupta împotriva răspândirii infecţiilor virale (…) şi dezinfecţia clădirilor şi a infrastructurilor se îndreaptă către Italia”, a anunţat Ministrul rus al Apărării, transmite Agerpres.

Anunţul survine a doua zi după o discuţie telefonică între premierul italian Giuseppe Conte şi preşedintele rus Vladimir Putin, care a anunţat trimiterea în Italia de specialişti şi echipamente medicale şi de dezinfecţie pentru a ajuta ţara să lupte împotriva COVID-19.

Majoritatea specialiştilor trimişi în Italia „au participat personal la eliminarea focarelor de pestă porcină africană, precum şi la dezvoltarea vaccinului împotriva Ebola”, anunţă Rusia. Nouă avioane Ilyushin IL-76 ale Ministerului rus al Apărării vor transporta aceşti specialişti, sisteme mobile de dezinfecţie şi echipamente medicale în Italia.

Primul avion a decolat duminică după-amiază îndreptându-se către o bază aeriană a armatei italiene din Pratica di Mare, la 30 km sud-est de Roma, se precizează în comunicatul autorităţilor ruse.

Citeşte şi:

Document | Al doilea mort de COVID-19 a fost testat luni de gripă, nu și de coronavirus

LIVE UPDATE | 961 de decese provocate de coronavirus, în România

LIVE UPDATE – Coronavirus în Europa | 164 de decese în Marea Britanie

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați
HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați