MENIU CAUTĂ
28 Noi. 2010 18:02

Asasinul artistului Ioan Luchian Mihalea şi-a schimbat numele în puşcărie

Distribuie

În urmă cu exact 17 ani, pe 29 noiembrie 1993, o crimă a şocat o ţară întreagă. Ioan Luchian Mihalea, îndrăgit compozitor, solist şi dirijor, a fost omorât în casa sa din Bucureşti. Cei doi ucigaşi au fost închişi pe viaţă.

Unul dintre criminali, care se numea atunci Nelu Florian Gavrilă (36 de ani), face tot posibilul să îşi piardă urma. Anul trecut s-a însurat, apoi şi-a schimbat numele, iar peste trei ani vrea să facă cerere de eliberare pentru bună purtare. Cu alte cuvinte, vrea să i se piardă urma', ne-au declarat surse din Penitenciarul Giurgiu, acolo unde actualul Nelu Florian Alecu este vieţaş'. Mai bine de o jumătate din viaţa lui – 16 ani – s-a scurs în puşcărie, unde îşi umple timpul cum poate.

4606-311358-artist.jpgPeste trei ani ar putea fi eliberat

A cusut goblenuri pe care le-a vândut, iar acum, pentru că i s-a schimbat regimul de detenţie şi are voie să lucreze, face curăţenie în puşcărie. În acest timp, a rămas prieten cu Ionel Păun, cel de-al doilea asasin al lui Mihalea, care e închis tot la Penitenciarul Giurgiu.

«Când ştii că o să fii prins,nu te gândeşti ce faci»

Anul trecut, ucigaş4606-311357-trup.jpgul lui Mihalea a povestit în exclusivitate, pentru Libertatea, ce s-a întâmplat în noaptea crimei.

Libertatea: Ce s-a întâmplat pe 29 noiembrie 1993?

Nelu Gavrilă: Am omorât un om. Îl cunoşteam pe Mihalea de la un prieten. Era homosexual, eu sunt bisexual şi am avut o singură dată relaţii intime cu acesta, la el acasă. Atunci am văzut că avea multe lucruri valoroase şi am vorbit cu prietenul meu, Ionel Păun (n.r. – celălalt condamnat pe viaţă pentru uciderea lui Mihalea). Am hotărât să mergem la furat.

V-aţi dus să furaţi şi aţi ajuns să-l ucideţi…

Da. Când am intrat, Mihalea s-a speriat de noi. Ionel, colegul meu, avea un box pe mână, iar eu, un ciocan cu vârful ascuţit. Le luasem şi ca să-l intimidăm, dar şi ca să spargem uşa de la intrare. Victima a început să ţipe şi lucrurile au luat-o razna. Am intrat în panică şi am început să dăm, fiecare, pe unde am nimerit… Când ştii că o să fii prins, nu te gândeşti ce faci… La un moment dat, l-am strangulat cu cablul de la telefon. Îmi amintesc că Ionel a zis atunci să ne oprim, că-l omorâm. Ne-am oprit când nu murise, dar aveam o presimţire că o să se sfârşească.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Primăria Capitalei a „abandonat” trei panouri electrice sub Podul Basarab
Comentarii