MENIU CAUTĂ
, de Cristian Simion

Asistenta de la Spitalul Județean Târgoviște fimată în timp ce brusca un bebeluș a fost dată afară

Distribuie

Asistenta de la Spitalul Județean din Târgoviște care a fost filmată de mama unui micuț internat în spital în timp ce brusca un bebeluș abandonat a fost dată afară din spital, în urma unei anchete fulger făcute de comisia de disciplină a unității medicale.

Doar câteva ore. Atât a durat analiza membrilor comisiei de disciplină de la Spitalul Județean din Tîrgoviște pentru care imaginile cu asistenta care bruscează un bebeluș snt de neacceptat și de necontestat.

După ce filmarea a fost postată pe Facebook, marți după-amiază, membrii comisiei de discuplină au propus concedierea asistentei, iar managerul instituției, Claudiu Dumitrescu, a procedat ca atare.

„În urma incidentului din secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, mediatizat prin rețeaua de socializare Facebook și preluat de presă, s-a convocat de urgență Comisia de Disciplină a SJUT, care după audieri și dezbateri a propus încetarea disciplinară a raportului de muncă. Managerul instituției a luat act de decizia Comisiei și a dispus în consecință încetarea contractului de muncă”, a anunțat spitalul din Târgoviște printr-un comunciat de presă.

Asistenta lucra de doi în spital și nu a provocat niciodată probleme. Copilul bruscat de femeie era abandoat încă de la naștere în unitatea medicală.

A fost audiată și este cercetată pentru rele tratamente aplicate minorului

Asistenta medicală a fost audiată, marți seară, timp de o oră, la Poliția Dâmbovița. Tânăra a fost invitată la audierile de la Poliție direct de la spital, unde dădea explicații în fața Comisia de disciplină a unității spitalicești.

Potrivit Poliției, asistenta este cercetată în libertate pentru rele tratamente aplicate minorului.

Apropiați ai femeii susțin că o posibilă explicație pentru comportamentul său o reprezintă faptul că este însărcinată, iar din cauze hormonale și-ar fi putut ieși din fire.

Pe de altă parte, femeia ar fi spus că nu l-ar fi bruscat pe copil, ci doar ar fi avut gesturi mai energice, ea negând orice acuzație cu privire la presupusele violențe

În imaginile postate pe Facebook, care au iscat comentarii controversate, se vede clar cum asistenta trântește nou-născutul pentru a-l așeza în așa fel încât să-l poată hrăni cu biberonul.

Citește și: INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ: Avocații femeii de 36 de ani, moartă cu infecții nosocomiale: ”Polițistul se tratează la spitalul pe care-l anchetează”

Citește mai multe despre asistenta și concediere pe Libertatea.

Comentarii