MENIU CAUTĂ

VIDEO / Aterizare spectaculoasă în Noua Zeelandă, filmată de un pilot. „Din fericire, pasagerul nu o vede!”

Distribuie

Sandeep Varma, un pilot de origine indiană al companiei aeriene Qatar Airways, a filmat chiar din cabina avionului o aterizare spectuloasă efectuată în orașul Queenstown, din Noua Zeelandă, pe fondul unui cer noros. Imaginile sunt fantastice, mai ales că în zonă sunt și piscuri de munți, dar mai ales spectaculoșii nori de lapte, dar destul de șocante pentru pasageri, daca le-ar fi văzut, chiar în momentul manevrei de aterizare.

De altfel, pilotul a postat videoclipul pe Twitter, cu mesajul: „Această priveliște este ceea ce vede pilotul și, din fericire, pasagerul nu o vede”.

Sandeep Varma, pilotul de origine indiană al companiei Qatar Airways

Sandeep Varma, pilotul companiei Qatar Airways / Twitter.com

Totul e frumos și calm, cu soarele care mângâie crestele munților și burta avionului sau norii pufoși care ascund atmosfera mohorâtă de sub ei, până când pilotul intră direct în aceștia, îndreptând aeronava către un munte.

Te trec fiorii, când vezi acele imagini, doar că totul se rezumă la o senzație și atât. De fapt, totul face parte din procedurile pilotului de a aduce aeronava, cu bine, pe pâmânt.

Însă, tocmai de aceea, pilotul afirmă că pasagerii sunt mai liniștiți și calmi, la aterizare, dacă nu văd aceste imagini (însoțite de piesa trupei Coldplay, „Paradise”, de pe albumul „Absolute Rock” – lansat în 2012):

Luna trecută, toată lumea a urmărit, cu sufletul la gură, o aterizare dramatică pentru un avion în Marea Britanie, mai ales că 200 de oameni se aflau la bord.

Atunci, vântul puternic din timpul furtunii Callum, care bătea direct peste pista Aeroportului Bristol, a provocat emoții în rândul pasagerilor din aeronavă. Pilotul a fost nevoit să facă o manevră spectaculoasă, pentru a evita orice pericol.

FOTO – Twitter.com


Citește și… INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ/ Chirurgul Gheorghe Ștefan lovește din nou! După foarfeci, a uitat și „un ghem” de ațe într-un alt pacient!


 

Citește mai multe despre Noua Zeelandă, pilot și Qatar Airways pe Libertatea.

Comentarii