De Cristian Burcioiu,

Roma, Napoli, Paris, Versailles, Izmir, Efes, Florenţa Petrograd, Atena, Londra, Bruxelles, Copenhaga, Madrid sau chiar New York. Nu sunt doar oraşe importante pe harta lumii, ci şi locuri care adună şi păstrează cu sfinţenie relicve ale unui trecut care niciodată nu este prea departe, dar şi poveşti care izvorăsc din negura timpurilor. Iubitorului de artă i-ar lua, poate, o viaţă, să pornească într-o călătorie în care fabulosul se împleteşte, într-un singur fir, într-o simbioză perfectă, cu realitatea. Asociaţia Identitate Culturală Contemporană  (AICC) a adunat la un loc, din toate muzeele lumii, cele mai importante monumente ale antichităţii care îi întruchipează pe daci, dar şi Columna lui Traian, izvor de o mare însemnătate pentru cunoaşterea istoriei naţionale. „Aceste valori sculpturale antice ne aparţin nouă,  tuturor, şi este de dorit ca impreună, noi românii, să facem totul ca să promovăm toate aceste valori inestimabile, pentru interesul nostru comun, pentru interesul nostru naţional, pentru cultura şi identitatea noastră,in sensul modest, moral,stiintific „, ne-a declarat dr.Leonard Velcescu, preşedinte de onoare AICC.
La un singur clic distanţă, site-urile www.columnaluitraian.ro şi www.statuidedaci.ro, adevărate muzee virtuale, îşi deschid porţile spre tărπmuri în care, odată intrat, devii un rătăcitor într-o călătorie spectaculoasă şi se aşează la picioarele avidului de istorie. Gazdele muzeului au avut grijă ca fiecare operă de artă să fie însoţită de informaţii actualizate, oficiale, legate de locul şi anul descoperirii respectivei statui, materialul din care este realizată, de dimensiunile şi de stadiul de conservare ale acesteia. Fireşte, toate explicaţiile însoţesc fotografii care redau din mai multe unghiuri statuile care îi întruchipează pe daci. „Asociaţia noastră încearcă să promoveze repere şi simboluri identitare românești (cum sunt şi aceste statui antice ), repere importante pentru cetăţeanul român ce trăieşte acum într-un context european. Consolidarea identităţii culturale trebuie făcută nu numai prin cărţi, muzee şi expoziţii, ci şi prin furnizarea de informaţii validate ştiinţific utilizând mijloace moderne specifice omului contemporan, utilizând tehnologia digitală. Acesta este şi motivul pentru care ajutaţi de tineri ingineri software am realizat şi aplicaţiile pentru smart phones https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.statuidedaci.app şi   https://itunes.apple.com/us/app/statui-daci/id824164725?ls=1&mt=8 care pot fi accesate gratuit. Cu aceste aplicaţii  putem afla în câteva secunde inclusiv adresa muzeului unde putem găsi aceste statui extraordinare”, a completat Florin C.Pârlea, preşedinte executiv AICC.
 
 
 
 
 

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”
GSP.RO

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi
HOROSCOP

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi