MENIU CAUTĂ
12 Ian. 2018 20:41

Ce a scos la iveală autopsia tinerei gravide din Iași care a murit după ce a fost plimbată între spitale

Distribuie

Medicii legiști au efectuat autopsia tinerei gravide din Iași care a murit după ce a fost plimbată între spitale. Cu aproape trei luni înainte de a deveni mamă, Bianca Cimpoi a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, unde a ajuns în stare critică. O infecție puternică a curmat viața tinerei de doar 27 de ani care a fost plimbată prin patru spitale.

În urma autopsiei, medicii legiști au stabilit că Bianca Cimpoi a decedat din cauza unui sindrom de condensare pulmonara și edem cerebral. Medicii legiști din Iași, au spus, potrivit BZI, că procesul de condensare s-a datorat, probabil, unei pneumonii bilaterale, dar asta se va stabili în urma unor examene complexe care vor fi făcute la IML.

Potrivit BZI, edemul cerebral depistat la examenul Computer Tomograf la spitalul din Roman a fost ignorat de doctori, probabil pentru că era discret, după cum a susținut managerul, medicul ortoped Maria Andrici.

Bianca Cimpoi, o tânără de 27 de ani însărcinată în 21 de săptămâni, aflată la prima sarcină, a murit marţi la Spitalul de Boli Infecţioase după ce a fost plimbată prin patru spitale pentru aflarea unui diagnostic, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Cu câteva zile înainte, vineri, tânăra se prezentase la medicul specialist care urmărea sarcina şi care i-a prescris un tratament pe care să-l urmeze acasă. Luni, pacienta a fost internată la Spitalul Municipal Roman, iar de acolo a fost transferată, marţi, cu un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Neamţ către Maternitatea „Elena Doamna', apoi către Spitalul de Neurochirurgie şi apoi către Infecţioase. Potrivit conducerii spitalului din Roman, acolo unde pacienta a fost internată mai bine de 24 de ore, de luni dimineaţa până marţi după-amiaza, Bianca a plecat în stare stabilă către Iaşi.

Pacienta a ajuns în ultimul spital la ora 20.25, iar o oră mai târziu medicii au consemnat decesul femeii. Fătul a decedat odată cu mama.

Loading...
Comentarii