Mergi direct la conținut »
Autorii triplului asasinat de la Călărași au fost expertizați psihiatric. Prima examinare a arătat că cei doi tineri de 17 ani au știut ce fac
Ştiri Libertatea > Ştiri > Autorii triplului asasinat de la Călărași au fost expertizați psihiatric. Prima examinare a arătat că cei doi tineri de 17 ani au știut ce fac

Autorii triplului asasinat de la Călărași au fost expertizați psihiatric. Prima examinare a arătat că cei doi tineri de 17 ani au știut ce fac

La aproape două săptămâni de la triplul asasinat pe care l-au comis în Călărași, Dan Alexandru și Valentin Bivolaru - ambii în vârstă de 17 ani, crescuți într-un centru de plasament după ce au fost abandonați de părinți -, au intrat în procedura de expertizare psihiatrică. O etapă obligatorie în derularea investigațiilor judiciare în urma căreia se va ști dacă cei doi ucigași minori au avut sau nu discernământ atunci când i-au înjunghiat mortal pe toți cei trei membri ai familiei Popescu - soții Nicu (82 de ani) și Tudora Popescu(80 de ani) și fiica acestora Vasilica (58 de ani).

De Cristian Burcioiu,

Expertiza psihiatrică a început în 22 noiembrie, la Serviciul de Medicină Legală, unde cei doi minori ucigași au fost duși sub escorta judiciariștilor de la Poliția Județeană Călărași.

Alexandru Dan și Valentin Bivolaru au fost examinați separat, iar la discuțiile cu specialiștii prin care se urmărește depistarea eventualelor afecțiuni psihice au fost puși, printre altele, să redea, în cele mai mici amănunte, acele momente de groază consumate în casa în care i-au înjunghiat mortal, cu zeci de lovituri de cuțit, pe cei trei membri ai familiei Popescu.

După prima examinare s-ar părea că tinerii au știut foarte bine ce fac, dar numai în urma raportului final se va putea trage o concluzie, ne-au spus surse judiciare.

„Este o primă etapă a expertizei psihiatrice. Vor urma și alte investigații menite să arate dacă cei doi tineri au avut discernământ atunci când au ucis toată familia Popescu”, au precizat sursele citate.

Adolescenții criminali stau în celule separate 

Dan Alexandru – cel care a fost crescut timp de 14 ani chiar de familia pe care a măcelărit-o -, și Valentin Bivolaru, ambii instituționalizați în Centrul de Plasament Perișoru, sunt în prezent în arestul IPJ Călărași, în celule separate, pentru a nu putea pregăti o strategie de apărare comună.

Pasul care ar putea împinge SUA și Israelul la acțiuni militare împotriva Iranului. Interviu cu un expert în Orientul Mijlociu, despre ”jocul periculos” din regiune
Recomandări

Pasul care ar putea împinge SUA și Israelul la acțiuni militare împotriva Iranului. Interviu cu un expert în Orientul Mijlociu, despre ”jocul periculos” din regiune

De câte ori legiștii vor considera că este în interesul investigațiilor medicale, cei doi vor fi scoși din arest și vor fi duși în fața specialiștilor, care le examinează întregul istoric medical, dar și modul în care au trăit după ce au fost abandonați de părinți.

Au luat trei vieți pentru un inel, o brățară din aur și 50 de lei

Ancheta a scos la iveală că cei doi au ucis pentru un inel și o brățară, ambele din aur, și pentru 50 de lei, atât cât au găsit în casa familiei Popescu în ziua în care au băut acolo și au plănuit cele trei crime.

La scurt timp după ce au luat viața celor trei oameni care l-au crescut pe Dan Alexandru ca pe copilul lor, asasinii au fost prinși în trafic, în mașina victimelor. Ucigașii, care spuneau că vor să fugă din țară, au fost prinși după ce amicul lor Cristian Ene, martor al ororilor, a anunțat un vecin ce s-a întâmplat în casa familiei Popescu.


Citește și: SECRETELE „COLECTIV”: Procurorii au chemat la audieri, ca martori, zeci de medici ATI de la cele 12 spitale care au tratat răniții de la „Colectiv”! „Nici măcar piele pentru grefe nu exista, dar ministerul spunea că avem de toate!”

Close
Închide
  Close