Această sărbătoare este specifică popoarelor din nordul Europei și mai este denumită „Celălalt Halloween” sau „Sabatul Vrăjitoarelor”. Vechii celți spuneau că anul se împarte în două anotimpuri, cel cald și cel rece. Și marcau trecerea de la iarnă la vară prin această sărbătoare.

În timpul acestei sărbători se fac focuri mari și tot felul de ritualuri de purificare.

Oficialii nu pot interzice această sărbătoare, fiindcă, de regulă, este un eveniment spontan, nu organizat de un anumit comitet și, mai mult, în Suedia nu s-a impus carantina.

Astfel că autoritățile din Lund s-au gândit la o soluție alternativă pentru a-i ține pe turiști departe de locurile tradiționale unde își montau corturile, a informat Fox News.

Oficialitățile din Lund s-au gândit că mirosul gunoiului de la păsări îi va ține departe pe petrecăreți, dar nu va dăuna nici mediului, fiindcă acesta este un îngrășământ natural.

„Lund ar putea deveni foarte ușor un epicentru pentru răspândirea coronavirusului, așa că această decizie este una înțeleaptă. Avem posibilitatea să ne fertilizăm pășunile și, în același timp, mirosul îi va îndepărta pe oameni. Nu e plăcut să-ți pui cortul și să bei bere într-un loc cu asemenea miros”, a spus Gustav Lundblad, președintele consiliului local din oraș.

În Suedia nu s-a impus carantina, dar oficialitățile i-au sfătuit pe oameni să evite participarea la festivaluri.

Singura problemă a oficialităților e alta, mirosul s-ar putea răspândi și în afara parcului, înspre alte zone ale orașului.

„Nu sunt un expert în fertilizarea terenurilor, dar e clar că mirosul ar putea depăși aria parcului”, a mai spus Lundblad.

Citeşte şi:

Lașitatea în fața politicului ne-a adus aici. Cum s-au supus Gabrielei Firea o agenție de publicitate și firmele de outdoor

Șeful asociației ziarelor și site-urilor atrage atenția televiziunilor să nu transforme ajutorul de criză de la guvern în profit pentru emisiunile de divertisment

România, al doilea stat european, după Ungaria lui Viktor Orban, care a pus conducere militară la spitale. Fruntaşi la restricții şi amenzi, dar codaşi la testări

S-a lăsat fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine”. Cât câștigă acum pe lună
PARTENERI - GSP.RO
S-a lăsat fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine”. Cât câștigă acum pe lună
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut