MENIU CAUTĂ
04 Oct. 2017 10:40

Autorul atacului din Las Vegas a trimis 100.000 de dolari în străinătate cu doar câteva zile înainte de masacru. El a plănuit totul în detaliu

Distribuie

Autorul atacului armat din Las Vegas a trimis 100.000 de dolari în străinătate cu doar câteva zile înainte să deschidă focul asupra mulțimii de oameni. Masacrul pe care l-a comis a fost planificat minuțios, după cum au anunțat autoritățile. Stephen Paddock chiar își instalase camere de filmat în interiorul camerei sale de hotel pentru a vedea când autoritățile se apropie de el, relatează AP.

Cu o săptămână înainte de masacrul din Las Vegas, în urma căruia 59 de oameni și-au pierdut viața și peste 520 au fost răniți, Stephen Paddock a transferat 100.000 de dolari în Filipine. Nu este clar însă cine a primit acești bani, precum nici de ce bărbatul a transferat această sumă. Autoritățile încearcă să stabilească ce s-a întâmplat în acest caz și verifică și pariurile făcute de acesta în ultimele săptămâni. Autorul atacului armat ar fi pariat sume mai mari de 10.000 de dolari în cazinourile din Las Vegas.

Între timp, iubita acestuia, care era plecată din țară, a revenit în Statele Unite pentru a fi audiată în acest caz. Stephen Paddock rezervase camera de la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay pe numele ei. Se pare că bărbatul de 64 de ani a planificat în detaliu atacul. A transportat zece valize încărcate cu arme automate în camera sa de hotel și instalase camere video pentru a vedea când se apropie cineva de camera sa .

„Faptul că acest tip de armament și atât de multe arme în cameră arată că atacul a fost pregătit minuțios. Sunt convins că a evaluat tot ce a făcut și acțiunile sale, ceea ce este tulburător”, a spus șeriful din Las Vegas.

În timpul atacului, un agent de pază al hotelului a fost împușcat prin ușă și rănit în zona picioarelor, după ce autorul atacului a deschis focul. El s-a sinucis atunci când o echipă SWAT s-a apropiat de camra sa.

Pe lângă camerele video, în camera de hotel au fost găsite 23 de arme, iar alte 19 au fost găsite în locuința sa din orășelul Mesquite, precum și alte șapte în locuința din Reno.

Bilanțul atacului armat, cel mai sângeros din istoria Statelor Unite, se ridică la 59 de morți și 527 de răniţi, printre care și un român care a fost operat de urgență.


Citește și:

 

 

Citește mai multe despre Stephen Paddock și Las Vegas pe Libertatea.

Comentarii