Mergi direct la conținut »
Averea lui Bill Gates a trecut de 90 de miliarde de dolari. Cum a ajuns miliardarul american acționar indirect la UPC România
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Averea lui Bill Gates a trecut de 90 de miliarde de dolari. Cum a ajuns miliardarul american acționar indirect la UPC România

Averea lui Bill Gates a trecut de 90 de miliarde de dolari. Cum a ajuns miliardarul american acționar indirect la UPC România

Averea lui Bill Gates, cel mai bogat om de pe planetă, a sărit de 90 de miliarde de dolari, în parte datorită performanțelor Microsoft.

De Daniel Ionașcu,

Astfel, potrivit revistei americane Forbes, Bill Gates avea o avere de 86 de miliarde de dolari la data elaborării topului privind miliardarii lumii. Calculată în timp real, însă, averea lui Bill Gates a ajuns la 90,2 miliarde de dolari.

Profit dublat la Microsoft

Iar mare parte din această creștere vine ca urmare a performanțelor Microsoft, cea mai mare companie software din lume, pe care Bill Gates a cofondat-o alături de Paul Allen.

Profitul net al Microsoft s-a dublat în ultimul trimestru, ajungând la 6,51 de miliarde de dolari de la 3,12 miliarde în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit Reuters.

Veniturile gigantului au crescut și ele cu 9,1%, până la 24,7 miliarde de dolari. Performanțele puternice au fost generate de creșterea masivă a diviziei care oferă servicii de cloud computing, adică sisteme de servere folosite pentru stocarea de date online sau performarea de servicii de la distanță.

Cu toate acestea, cea mai mare parte a averii lui Bill Gates nu este în acțiuni Microsoft. La finele lunii septembrie 2016, miliardarul nu mai deținea decât 2,5% din titlurile Microsoft, ceea ce înseamnă o pondere de 13% din totalul averii sale.

Acționar indirect la UPC România

Bill Gates își manageriază averea printr-un vehicul de investiții numit Cascade Investment, iar altă parte prin fundația de caritate Bill & Melinda Gates Foundation.

Orice, dar nu opriți corăbiile cu sclavi! PAH, comentariu acid față de modul în care statul gestionează migrația muncitorilor români în timpul pandemiei
Recomandări

Orice, dar nu opriți corăbiile cu sclavi! PAH, comentariu acid față de modul în care statul gestionează migrația muncitorilor români în timpul pandemiei

 

Acestea dețin acțiuni la Berkshire Hathaway – conglomeratul controlat de către Warren Buffett, dar și la o serie de alte companii. Între acestea se mai găsesc lanțul de restaurante Arcos Dorados, retailerul AutoNation, societatea de căi ferate Canadian National Railway, producătorul de utilaje agricole John Deere, producătorul de băuturi Coca Cola FEMSA și furnizorul de internet Liberty Global, care deține UPC în România.

De asemenea, Bill Gates aproape jumătate din acțiunile lanțului de hoteluri Four Seasons.

Cum o duce Paul Allen, celălalt cofondator al Microsoft

Nici celălalt cofondator al Microsoft, Paul Allen, nu o duce deloc rău. Acesta are o avere calculată de Forbes la 19,9 miliarde de dolari, iar în timp real aceasta este estimată la 20,3 miliarde de dolari.

Allen este acum proprietarul echipei de fotbal american Seattle Seahawks și al echipei de baschet Portland Trail Blazers. Concomitent, Allen deține echipa de fotbal Seattle Sounders. De asemenea, o altă companie de-a sa, Vulcan Aerospace este angrenată în cursa pentru spațiul cosmic.

Close
Închide
  Close