„E un lucru care este cunoscut că această tulpină se transmite mai ușor decât tulpina clasică. În ceea ce privește preponderența ei, nu am informații că ar fi un număr mai mare de cazuri cu această nouă tulpină, deocamdată”, a spus Rafila.
Sunt convins că în toate județele din România, nu numai în jumătate din ele, circulă deja. În jumătate au fost identificate, dar asta nu înseamnă că în celelalte nu circulă.
Reprezentantul României la OMS:
Noua tulpină de COVID din Marea Britanie, care este mai contagioasă decât cea clasică, a fost depistată pentru prima dată în octombrie, pe baza unui eșantion colectat în septembrie în Anglia.
Pe 8 ianuarie, oficialii de la București au anunțat că tulpina a fost depistată și în România.
Pe 23 februarie, Institutul Național de Sănătate Publică a transmis Ministerului Sănătății că în România au fost confirmate 164 de cazuri de infectare cu noua tulpină a coronavirusului, din Marea Britanie.
Cele mai multe cazuri confirmate cu noua tulpină din UK provin din București (92), județul Timiș (11) și județul Cluj (9). Celelalte județe din România unde s-a depistat noua tulpină britanică sunt Ilfov (6 cazuri), Suceava (8 cazuri), Botoșani (5 cazuri), Vâlcea (4 cazuri), Galați (4 cazuri), Caraș-Severin (2 cazuri), Argeș (2 cazuri), Gorj (2 cazuri), Covasna (9 cazuri) și Giurgiu, Constanța, Mureș, Hunedoara, Vrancea, Vaslui, Prahova, Brăila, Bihor și Dolj (câte 1 caz).
Cazurile confirmate provin dintr-un total de 499 de secvențieri care au fost raportate, până în prezent, Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.
Foto: Mediafax
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro