Cu viteze maxime ce depășesc 6.100 km/h, o cursă de la New York la Londra, de exemplu, ar putea dura 120 de minute. În prezent, călătoria durează aproximativ șapte ore.

Boeing (BA), cel mai mare producător de aeronave din lume, anunță că acest concept se află încă în faza incipientă a dezvoltării și că principalele provocări tehnice vor trebui rezolvate înainte de a se ajunge chiar și la construirea unui prototip, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al companiei Boeing, Brianna Jackson.

Este posibil ca acest concept să devină realitate în 20-30 de ani, a transmis aceasta. „Dezvoltările durează ani pentru a fi finalizate, și cu atât mai mult cu o tehnologie care necesită testarea și perfecționarea în timp ce încercăm să ne dăm seama dacă s-ar potrivi pieței”, a spus reprezentanta companiei.

Conceptul avionului său de pasageri ar putea fi folosit de armata americană înainte de a fi folosit pe piața comercială.

Boeing nu este singura companie care încearcă să dezvolte un astfel de concept. Alte companii – precum Lockheed Martin și Aerion Corporation – lucrează, de asemenea, la dezvoltarea de avioane hipersonice.

Foto: CNN


Citește și: FOTO/La final de mandat, Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii, promovează România online. #MyRomania100, o campanie cu fotografii personale ale diplomatului


De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul
GSP.RO

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul

Horoscop 22 februarie 2020. Vărsătorii caută soluții pentru problemele dificile
HOROSCOP

Horoscop 22 februarie 2020. Vărsătorii caută soluții pentru problemele dificile