Mergi direct la conținut »
VIDEO | Cum a descoperit un bărbat avionul în care a murit bunicul său în timpul celui de-al Doilea Război Mondial
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

VIDEO | Cum a descoperit un bărbat avionul în care a murit bunicul său în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Phil Richarson, comandant în Marina Regală a Marii Britanii, este nepotul unui pilot britanic care a murit în Al Doilea Război Mondial, după ce avionul său s-a prăbușit în munții norvegieni. Recent, Phil a văzut întâmplător pe internet un clip video cu o aeronavă prăbușită și și-a dat seama imediat că este vorba despre avionul bunicului său.

Bunicul lui Phil, locotenentul Ron Richardson, a fost dat dispărut în urma unui raid aerian lansat împotriva Germaniei naziste, iar epava avionului nu a fost descoperită până recent.

„Aveam vreo patru-cinci ani, când bunica mea m-a pus pe genunchiul ei și mi-a spus despre ce a făcut bunicul meu. A fost un pilot în armată și a făcut lucruri foarte curajoase, ceea ce m-a făcut și pe mine să urmez meseria de soldat”, a declarat Phil pentru BBC.

După ce a văzut clipul video pe YouTube, Phil a plecat din Marea Britanie cu destinația Norvegia, contactând anterior persoana care a postat clipul pentru a primi coordonatele locului.

Împreună cu tatăl său, Phil a călătorit până la locul prăbușirii avionului, în apropierea Cercului Polar.

„Din nefericire, nu am găsit și rămășițele bunicului meu în locul prăbușirii avionului, dar am lăsat acolo o cruce”, a transmis Phil, potrivit sursei citate.


CITEȘTE ȘI: GALERIE FOTO/ Cine a îmbătrânit mai frumos? Au aceeași vârstă, dar oglinda arată altceva!


 

Close
Închide
  Close