Mergi direct la conținut »
UPDATE: Un avion privat turc s-a prăbușit în Iran. Cel puțin 11 oameni au murit
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > UPDATE: Un avion privat turc s-a prăbușit în Iran. Cel puțin 11 oameni au murit

UPDATE: Un avion privat turc s-a prăbușit în Iran. Cel puțin 11 oameni au murit

Un avion privat turc, cu 11 oameni la bord, s-a prăbușit, duminică, în Iran, în apropierea în sudul capitalei Teheran.

UPDATE 20:03: Avionul privat de tip Bombardier Challenger 604, înregistrat în Turcia, s-a prăbușit în în apropiere de Shahr-e Kord, o zonă muntoasă din Iran, potrivit Televiziunii Publice din Iran. Aeronava decolase din Emiratele Arabe Unite și ar fi trebuit să ajungă la Istanbul.

Presa din Turcia scrie că la bordul avionului s-ar fi aflat Mina Başaran, fiica unui om de afaceri turc, care se întorcea din Dubai, alături de șapte prietene care participaseră la petrecerea burlăcițelor, conform digi24.ro.

Crucea Roşie din Iran a anunțat că șapte echipaje de salvare au fost trimise spre locul în care s-a prăbușit avionul. Zona este, însă, una greu accesibilă.

Martorii au spus că au văzut pe cer o bilă de foc care a lovit mai apoi vârful muntelui. În schimb, alţii spun că avionul s-a prăbuşit şi apoi a luat foc.


Agenția de știri asriran.com, care citează Organizației Aviației Civile, arată că este vorba despre un avion privat care s-a prăbușit la 370 de kilometri sud de Teheran.

Avionul a decolat din Sharjah, Emiratele Arabe Unite și se îndrepta către capitala Turciei, Ankara.

Momentan nu se știe dacă oamenii au supraviețuit sau nu.

Un alt avion de linie, cu 66 de persoane la bord, s-a prăbușit în Iran. Nu există supraviețuitori

Un avion de linie iranian, cu peste 60 de pasageri la bord, care asigura o legătură internă, între Teheran, capitala țării,  şi oraşul Yasuj, s-a prăbuşit în dimineața zilei de duminică, 18 februarie, într-o zonă muntoasă din sud-vestul Iranului.

Fetele de la Total Dance Show, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu
Recomandări

Fetele de la Total Dance Show, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu

 

Autoritățile iraniene au confirmat prăbușirea avionului și au spus că nu există supraviețuitori, iar printre victime se află și un copil. Acestea susțin că terenul unde se află epava este unul accidentat și este greu de ajuns cu mașinile. Zona a fost de elicoptere, deși condițiile meteo au fost destul de severe, fapt ce îngreunează accesul echipelor de intervenție. De altfel, vântul puternic ar fi și cauza acestei tragedii.

Avionul s-a prăbuşit într-o zonă montană din regiunea Semirom, la aproximativ 480 km sud de Teheran, şi toate serviciile de urgenţă sunt în alertă”, iar a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor iraniene de urgenţă, Mojtaba Khaledi.

Cum a ajuns Estonia pe locul 1 în Europa la Educație?
Recomandări

Cum a ajuns Estonia pe locul 1 în Europa la Educație?

 

Potrivit presei locale, la bordul aeronavei se aflau 66 de persoane, 60 de pasageri 4 membri ai echipajului şi 2 agenţi de securitate, iar avionul aparținea companiei iraniene Aseman Airlines.

La începutul acestei luni, un avion cu 71 de persoane la bord s-a prăbușit lângă Moscova. Trei copii şi trei cetăţeni străini s-au aflat printre victime.


Postul, între detoxifiere și autopenitență. Psihologul explică diferența dintre restricțiile autoimpuse din motive de sănătate și din motive religioase

EXCLUSIV/ Liviu Vârciu, dezvăluiri despre petrecerile-monstru de ziua lui. A spart 10.000 de euro la 32 de ani!

EXCLUSIV/ Cosmin Natanticu, pus de nașul Bobonete să facă repede un copil! Actorul se însoară la toamnă

Close
Închide
  Close