Mergi direct la conținut »
Avocata soției lui Bogdan Drăghici: A făcut plângere de agresiune sexuală încă din 2017, la Poliție și la Protecția Copilului, dar acestea nu au făcut nimic
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Avocata soției lui Bogdan Drăghici: A făcut plângere de agresiune sexuală încă din 2017, la Poliție și la Protecția Copilului, dar acestea nu au făcut nimic

Avocata soției lui Bogdan Drăghici: A făcut plângere de agresiune sexuală încă din 2017, la Poliție și la Protecția Copilului, dar acestea nu au făcut nimic

Helen Drăghici, soția lui Bogdan Drăghici, președintele asociației T.A.T.A., a făcut plângeri împotriva acestuia, pentru agresiune sexuală, încă din 2017, la Secția 24 de Poliție din București și Protecția Copilului Sector 5, dar acestea nu au făcut nimic, a declarat pentru Libertatea Raluca Pană, avocata acesteia.

De Daniel Ionașcu,

Abia după o plângere făcută la Poliția Română au urmat cercetări riguroase care, acum, au dus la reținerea și arestarea lui Bogdan Drăghici, pentru viol și agresiuni sexuale.

”Plângerea de agresiune sexuală a fost depusă în 2017, la Secția 24 de Poliție. S-a clasat acolo. Cred că nici măcar nu au făcut vreun act de cercetare”.

Avocat Raluca Pană

Avocata a precizat că sesizarea la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 5 a fost făcută de Helen Drăghici tot în 2017, pentru că Bogdan Drăghici ”a avut de-a lungul timpului un comportament deviant”.

”Cei de la DGASPC au zis că nu pot lua în calcul asemenea acuzații, motiv pentru care le-am făcut și lor plângere, pentru neglijență în serviciu. S-a clasat”.

Avocat Raluca Pană

A urmat, spune avocata, o nouă plângere la Poliția Română, de unde a fost declinată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, iar de aici la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

”Aceștia, alături de Poliția Capitalei, Direcția Omoruri și Investigații Criminale, au făcut cercetările riguroase, amănunțite, care au dus la arestarea preventivă a lui Bogdan Drăghici. Urgența era motivată de faptul că domnul Drăghici avea acasă două minore, una a doamnei Helen și alta din altă căsătorie”.

Avocat Raluca Pană

Bogdan Drăghici are o fată din prima căsătorie, cu medicul oftalmolog Angela Popa și o altă fată din căsătoria cu Helen Drăghici, medic de familie. Helen Drăghici mai are două fete dintr-o căsătorie anterioară celei cu Bogdan Drăghici.

Avocata a mai spus că instanța a dispus la divorț ca autoritatea părintească să fie exercitată de mamă, dar Bogdan Drăghici a refuzat să lase mama să discute cu fiica lor vreme de trei ani.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

„Având suspiciunea aceasta de agresiune sexuală, am formulat ordin de protecție la instanță pentru această minoră. Instanța a respins proba cu martori și a conchis că mama dorește să ia fata fără executor”.

Avocata lui Helen Drăghici

Acuzat de viol și arestat pentru 30 de zile

Bogdan Drăghici a fost acuzat de viol și agresiuni sexuale. Acesta a fost arestat, miercuri, pentru 30 de zile.

Șeful asociației T.A.T.A. este acuzat de mai multe astfel de fapte, comise în urmă cu mai mult timp.

Libertatea a derulat, în ultimele luni, o serie de investigații referitoare la pedepsele mici și chiar la clemența pe care o primesc agresorii sexuali asupra copiilor. Citește AICI toate investigațiile Libertății despre prădătorii de copii.

Close
Închide
  Close