Mergi direct la conținut »
Avram Iancu vrea să înoate în Mississipi. Va înota peste 3.700 de kilometri doar în slip, printre aligatori
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Avram Iancu vrea să înoate în Mississipi, printre aligatori. Metoda inedită prin care se va feri de prădători

De Petre Dobrescu,

După ce a străbătut înot întreg cursul Dunării, de la izvoare la vărsare, Avram Iancu vrea să înoate în Mississipi, pe o distranță de 3.730 de kilometri, timp de 120 zile. Bibliotecarul din Petroșani și-a propus să realizeze noua performanță în luna iunie, când va înota doar în slip și cu o cască de protecție pe cap din locul formării fluviului până în Golful Mexic.

Ad placeholder

Sportivul vrea să înceapă această confruntare pe 1 iunie 2018. Și-a propus să înoate întreg cursul fluviului Mississippi până la începutul lunii octombrie, notează Agerpres.ro.

„Fluviul Mississippi este mai lung cu 1.000 de kilometri ca Dunărea şi se anunţă extrem de dificil pentru că debitul de apă este mult mai mare, curenţii sunt puternici şi imprevizibili, iar în apă pândesc multe pericole, de la aligatori, la şerpi veninoşi şi la rechini adaptaţi la apă dulce. Eu mă simt pregătit pentru această confruntare extremă şi sunt încrezător în şansele mele de reuşită”, a declarat, penru sursa citată, Avram Iancu.

Bibliotecarul din Petroșani spune că a găsit o metodă inedită prin care îi va ține departe pe aligatori cât timp străbate înot fluviul Mississippi. Echipa, care îl va susține, va avea pregătite bucăți de carne pe care le va arunca în întâmpinarea prădătorilor.

„Pericolul aligatorilor este foarte mare, dar vom avea pregătite, tranşate, carcase de animale. În cazul în care aligatorii vor apărea, echipa din caiac va arunca bucăţi de carne înaintea lor, pentru a le abate atenţia şi pentru ca eu să pot urma cursul fluviului înot sau să mă pot retrage într-o zonă de siguranţă”, a explicat Avram Iancu.

Avram Iancu a spus că va înota în Mississippi, iar inițiativa sa este dedicată Centenarului Marii Uniri. Anul trecut, bibliotecarul a înotat toată Dunărea, de la izvoare la vărsarea în Marea Neagră, pentru a marca 10 ani de la aderarea României în Uniunea Europeană.

„Doresc să străbat înot cele zece state ale SUA şi să facem, împreună, o punte de legătură peste ocean. Să arătăm, încă o dată, lumii întregi şi partenerilor noştri strategici, că ADN-ul poporului nostru milenar este puternic. Sărbătorim împreună, în cele mai inedite moduri, Unirea principatelor noastre întru făurirea României moderne”, a scris Iancu pe pagina sa de Facebook.

În plus, Avram Iancu vrea să-i motiveze pe tineri să citească volumul „Aventurile lui Huckleberry Finn”, de Mark Twain, a cărui acţiune are legătură cu fluviul Mississippi. Mai mult, cei care vor citi cartea vor primi mesaje cu privire la locul în care se va afla Avram Iancu pe Mississippi, cu ajutorul unui dispozitiv GPS.

Până acum, fluviul Mississippi a fost străbătut înot doar de doi oameni – Martin Strel şi Chris Ring, dar aceştia s-au folosit de labe de înot şi de costum de neopren. Avram Iancu vrea să înoate în Mississippi, fără să folosească vreun echipament ajutător.

Ad placeholder

Citește și VIDEO/ Bucureștiul are peste 200 de străzi de pământ. În Capitală, ca la țară!


 

Imagini halucinante! Polițiști români, bătaia de joc a interlopilor chiar în mașina Poliției: „Fă stânga acolo, boss!”
PARTENERI - GSP.RO
Imagini halucinante! Polițiști români, bătaia de joc a interlopilor chiar în mașina Poliției: „Fă stânga acolo, boss!”
Fratele lui e celebru în toată România, dar el vinde cartofi la tarabă pentru bani și...
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Fratele lui e celebru în toată România, dar el vinde cartofi la tarabă pentru bani și...
Horoscop 14 august 2020. Săgetătorii se pot simți neglijați, cel puțin, de prieteni, protectori sau rude
HOROSCOP
Horoscop 14 august 2020. Săgetătorii se pot simți neglijați, cel puțin, de prieteni, protectori sau rude
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close