Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Frații bătuți în Parcul IOR de agenții de la Poliția Locală povestesc calvarul prin care au trecut:
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO/ Frații bătuți în Parcul IOR de agenții de la Poliția Locală povestesc calvarul prin care au trecut: "Ne-au ținut legați la sediu peste două ore!"

VIDEO/ Frații bătuți în Parcul IOR de agenții de la Poliția Locală povestesc calvarul prin care au trecut: „Ne-au ținut legați la sediu peste două ore!”

Cei doi frați spun că polițiștii s-au comportat brutal cu ei atât în parc cât și la secția unde i-au dus.

De Delia Chilianu,

Valentin Enache (18 ani) și Marian Enache, zis Rică (15 ani), sunt cei doi frați care au fost bătuți de agenții Poliție Locale Sector 3 din cauză că au pescuit în lacul IOR din Capitală.

O filmare postată pe rețelele de socializare a trezit mii de comentarii și reacții. În imaginile publicate pe Facebook se vede cum polițistul îl lovește pe copil care începe să plângă. Cel care a publicat videoclipul este jurnalistul Radu Ciorniciuc care susține că băiatul a fost legat cu cătușele de un coș de gunoi.

 

Băieții bătuți de agenții de la Poliția Locală

Rică a fost legat de coșul de gunoi. Foto: Facebook

Reporterul Libertatea a stat de vorbă cu cei doi băieți, care ne-au povestit cum a decurs totul. „Mergeam la pește eu și cu trei băieți, pe care tot în parc i-am cunoscut. Ei pescuiau demult acolo, aveau ac și gută și mi-au dat ac și gută să pescuiesc și eu. Am prins un pește de maxim 3 kile și încă unul. Patru kile de pește maxim aveam. Ei (polițiștii locali- n.r.) ne-au pus pe acte (pe procesul verbal- n.r.) 13 kilograme de pește„, spune Valentin.

El susține că băieții care pescuiau în IOR erau cunoscuți de agenții de la Poliția Locală Sector 3, dar erau lăsați în pace. Nu același noroc a avut și el. „Băieții ăștia pescuiau demult acolo. Le dădea lor (polițiștilor- n.r.) șpagă câte un pește ceva și pe ei îi lăsa. Noi nu am știut că pe noi nu ne lasă„, mai spune Valentin. Băiatul afirmă că cineva le-ar fi zis polițiștilor că și el luase pește, iar agenții au venit după el.”Aveam peștele într-un ghiozdan pe care mi l-a smuls din spate cu forța. L-am luat pentru mâncare. Suntem 9 frați în total și eu sunt cel mai mare. Încerc să-și ajut și eu familia cât pot„, mai spune băiatul.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

„Au vrut să mă arunce-n lac”

Fratele lui mai mic, Rică a fost bătut de agenți și legat de coșul de gunoi. „Polițistul mă tot filma. I-am spus «Măi nene, m-ai prins pe mine cu ceva?» Și am țipat la el să nu mă mai filmeze. La un moment dat a venit înspre mine să îmi dea cu palma. Am ridicat bicicleta la el și au zis că am vrut să le dau cu bicicleta. Așa că au vrut să mă arunce în apă. Dacă nu stăteam după bicicletă, cădeam în apă„, povestește Rică.

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!
Recomandări

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!

Valentin a filmat toate aceste scene, dar pe unele nu le mai are, pentru că oameni legii i-au cerut să le șteargă. „Mi-au zis că dacă șterg filmele de pe telefon, nu-mi mai fac dosar penal”, spune Valentin. Cei doi au fost amendați cu 500, respectiv 200 de lei.

În lacurile din Capitală scăldatul și pescuitul sunt strict interzise.

Tatăl copiilor vrea să facă plângere penală împotriva polițiștilor agresori

Gigel Enache, tatăl copiilor, are mari probleme cu picioarele. Se deplasează foarte greu. Are 7 operații și, ca atare, nu poate lucra. Singurul venit este salariul lui Valentin, cel care lucrează în Parcul Văcărești, acolo unde face curățenie. Câștigă 1.000 de lei pe lună. Mama lor adună pet-uri de pe străzi și așa mai face câte un ban pentru a le da de mâncare celor 9 copii ai ei. „Nu știți în ce stare mi-au venit băieții acasă ( după incidentul cu polițiștii- n.r.). La început erau 7 polițiști, după aia au venit vreo 10, în total. Le-au zis băieților mei că sunt infractori. Da. Așa au zis ei despre doi copii, unul de 15 și unul de 18 ani. De ce să dea în copii mei? Asta nu pot să concep. Nu sunt animale. Eu am luat legătura cu un avocat și mâine vreau să mă duc să depun plângere penală împotriva polițiștilor„, a declarat pentru Libertatea Gigel Enache, tatăl celor doi copii.

În legătură cu acest caz, Primăria Sectorului 3 a răspuns solicitării Libertatea și transmite că a fost sesizată Comisia de Disciplină, care va analiza situația și la lua măsurile care se impun.

CITEȘTE ȘI:

Capii celei mai mari rețele de trafic de heroină din București au fost prinși! Unul din ei și-a transformat restaurantul în depozit pentru droguri

Close
Închide
  Close