Mergi direct la conținut »
Bărbat din Lugoj, amendat cu 2.000 de euro pentru că a făcut live pe Facebook. Gestul pentru care a fost sancționat de instanță
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Bărbat din Lugoj, amendat cu 2.000 de euro pentru că a făcut live pe Facebook. Gestul pentru care a fost sancționat de instanță

Bărbat din Lugoj, amendat cu 2.000 de euro pentru că a făcut live pe Facebook. Gestul pentru care a fost sancționat de instanță

Zlato Barosanul, un bărbat din Lugoj, a fost amendat cu 2.000 de euro după ce în mai multe live-uri pe Facebook a înjurat doi membri ai comunității rome din oraș. După ce a fost dat în judecată, magistrații Judecătoriei Lugoj i-au interzis să mai realizeze astfel de transmisiuni pe rețeaua de socializare.

Judecătoria Lugoj l-a obligat pe Antal Zlato Barosanul la plata sumei de 2.000 de euro către două persoane din familia lui Ioan Boț, lider al comunității de romi din oraș.

Magistrații au luat această hotărâre după ce Zlato Barosanul a făcut mai multe live-uri pe Facebook în care i-a jignit pe reclamanți. Judecătoria Lugoj a luat în considerare caracterul public al postărilor pe Facebook, precum și regulamentul rețelei de socializare, relatează Express de Banat.

„Instanța a constatat faptul că Antal Zlato Barosanul a avut mai multe apariții live pe rețeaua de socializare Facebook, apariții în care făcea afirmații jignitoare la adresa reclamanților. Obligă pârâtul să înceteze încălcarea drepturilor personale nepatrimoniale prin săvârșirea în viitor a faptelor ilicite. Obligă pârâtul la plata către fiecare reclamant a sumei de 1.000 de euro, reprezentând prejudiciul nepatrimonial cauzat”, se arată în sentința dată de Judecătoria Lugoj, conform sursei citate.

De asemenea, instanța i-a interzis lui Zlato Barosanul să mai facă live-uri pe Facebook sau să publice mesaje cu caracter denigrator prin care să aducă atingere onoare și demnității persoanelor. În caz contrar, lugojeanul va fi tras la răspundere.

Antal Zlato Barosanul are posibilitatea de a ataca sentința instanței în termen de 30 de zile.

În iulie 2018, un cetățean din Cluj a fost amendat pentru că a îndrăznit să critice primarul. Bărbatul a scris un mesaj considerat jignitor pe Facebook.

sursă foto: Facebook/Foma Anton


Citește și:

Concedieri masive în teatre, după ce Guvernul și Firea au tăiat bugetul instituțiilor culturale! 54 de oameni au fost dați afară de la TNB, 31 de la ARCUB!

Close
Închide
  Close