Spitalul Județean de Urgență Suceava a informat, miercuri, că pacientul care a fost diagnosticat, marți seara, ca fiind infectat cu noul coronavirus, în vârstă de 37 de ani, a fost internat încă în data de 13 martie cu simptomatologie respiratorie în secția de Pneumologie, fără contacți pozitivi  și fără istoric de călătorie în străinătate.

Din cauza agravării  generale, a instalarii  dispneei și  febrei, pacientul a fost transferat, în data de 16 martie în secția de Boli Infecțioase cu suspiciunea de infecție comunitară cu coronavirus și a fost testat în aceeași zi pentru coronavirus.

„În data de 17.03.2020, orele 19:00, rezultatul este transmis ca fiind pozitiv. În cursul aceleiași nopti se transferă la Clinica de Boli Infecțioase Iași”, precizează sursa citată.

În aceste condiții la Secția de Pneumologie s-a decis eliberarea secției și dezinfecția acesteia, izolarea personalului medical care a venit în contact cu pacientul și testarea acestuia, dar și izolarea și testarea pacienților cu care a intrat în contact.

Cu acest pacient a fost consumat ultimul set de filtre pentru izoleta ISU Suceava, urmând ca IGSU să trimită necesarul pentru care au fost deja făcute demersuri.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a precizat că în aceste condiții se echipează corespunzător atât personalul medical și paramedical, cât și pacientul, în condiții de siguranță, și se transporta cu ATPVM iar apoi se fac aceleași proceduri de decontaminare și dezinfectare a personalului și a autospecialei.

Ad placeholder

El a menționat că se iau măsuri, inclusiv de evitare a contactului pacientului cu alte persoane, până la locația în care va fi carantinat și că în acest caz protecția este asigurată la fel ca și în izoletă.

Potrivit acestuia ATPVM are o dotare similară cu ambulanțele normale, dar are avantajul că cele două compartimente pacient / personal – sunt separate și astfel se asigura izolarea, iar decontaminarea și dezinfecția se fac mai ușor.

Citeşte şi:

Cozi uriașe la moschei. 3,5 milioane de iranieni ar putea muri dacă nu respectă măsurile de prevenție

Un transport de măşti, costume și mănuși de protecţie pentru Italia, blocat pe Aeroportul Cluj

Cum arată certificatul de deplasare cu care francezii pot ieşi din casă. Documentul trebuie prezentat patrulelor de poliţie

Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
PARTENERI - GSP.RO
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
Gest istoric făcut de Bill Gates. Vestea care schimbă tot
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Gest istoric făcut de Bill Gates. Vestea care schimbă tot
Horoscop 11 august 2020. Leii trebuie să decidă, clar și limpede pentru oricine, ce e mai important pentru ei
HOROSCOP
Horoscop 11 august 2020. Leii trebuie să decidă, clar și limpede pentru oricine, ce e mai important pentru ei
RECOMANDĂRI