MENIU CAUTĂ
, de Adrian Ilie

Băsescu îl atacă pe Timmermans: ”Conștiința lui democratică și-a terminat gazul! Se face că nu vede lovitura de stat a lui Plahotniuc”

Distribuie

Fostul președinte Traian Băsescu îi impută candidatului europenilor socialiști la conducerea Comisiei Europene, Frans Timmermans, actualul prim-vicepreședinte al CE, pasivitatea în ce privește situația din Moldova, situație pe care Băsescu o consideră o lovitură de stat a lui Vladimir Plahotniuc. Liderul PMP susține că tăcerea lui Timmermans față de Moldova contrastează puternic cu evaluările făcute pentru Polonia, Ungaria sau România ”hiperbolizând sau inventând pericole majore”.

”Conștiința democratică a lui Timmermans și-a terminat gazul! În timpul campaniei pentru Parlamentul European, în speranța că va câștiga competiția pentru a deveni președinte al Comisiei Europene, olandezul Frans Timmermans își rupea hainele de pe el de grija statului de drept din țări precum Polonia, Ungaria sau România, hiperbolizând sau inventând pericole majore de derapaje în aceste state, altfel destul de solid așezate pe drumul democrației”, a scris Traian Băsescu într-o postare pe Facebook.

Fostul președinte susține că, pe oficialul european, statul de drept este doar o temă de campanie electorală.

”Azi, după ce a fost bătut măr de candidatul PPE, bietul cabotin stă pitit în birou și se face că nu vede lovitura de stat aplicată de oligarhul Plahotniuc statului de drept în Republica Moldova, țara asociată Uniunii Europene.
Ce ți-e și cu demagogii ăștia profesioniști cățărați în vârful instituțiilor europene”, a mai afirmat Băsescu.

Citește și: Igor Dodon denunță o posibilă tentativă de asasinat asupra sa. „Se oferă 1 milion de dolari unor bandiți”

Citește mai multe despre frans timmermans, Traian Băsescu și Republica Moldova pe Libertatea.

Comentarii