Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Bătaie în Parlamentul din Hong Kong. Mai mulți deputați au fost răniți / FOTO&VIDEO

Bătaie în Parlamentul din Hong Kong. Mai mulți deputați au fost răniți / FOTO&VIDEO

Spiritele s-au încins în Parlamentul din Hong Kong. Mai mulți deputați au fost răniți într-o încăierare care a avut loc sâmbătă între parlamentari pro-democrație și cei loiali Beijingului. Motivul scandalului: un proiect de lege privind extrădarea care ar extinde puterile Beijingului asupra fostei colonii britanice care a revenit sub suveranitatea Chinei în 1997.

De Răzvan Mihalașcu,

Cele două tabere au format comisii separate și au încercat să lucreze în aceeași sală de ședință, relatează radioteleviziunea RTHK, citată de Agerpres.

Parlamentarii s-au acuzat reciproc de violență, după ce un deputat a fost doborât la podea și a trebuit scos pe targă din sala de ședință a Parlamentului din Hong Kong. Un alt parlamentar s-a ales cu brațul bandajat, în vreme ce o deputată s-a plâns de amețeli, după ce a fost lovită în cap, notează sursa citată.

Scandalul a pornit în Parlamentul din Hong Kong din cauza un proiect de lege care ar permite extrădarea către China continentală. Luna trecută, aproape 22.000 de oameni au ieșit în stradă în Kong Kong pentru a protesta față de inițiativa legislativă.

În baza noii legi, guvernul din Hong Kong ar putea extrăda suspecți către țări cu care nu are acorduri de extrădare, precum China continentală.

În momentul în Kong Kong, fosta colonie britanică, a revenit sub suveranitatea Chinei în 1997, nu a semnat un acord de extrădare cu Beijingul din cauza diferențelor din sistemele lor judiciare.

Criticii acestui proiect de lege susțin că, de fapt, China s-ar putea folosi de acuzații ca evaziunea fiscală pentru a-i persecuta pe criticii din Hong Kong.

Știați că în Hong Kong există cel mai lung pod maritim din lume?

sursă foto: EPA


Citește și:

Vasile Ernu, despre mitingurile puterii și ale opoziției. „Hatereala şi ura se mută în piaţă. Profilul electoratului PSD la ultimele alegeri?”


 

Close
Închide
  Close