Mergi direct la conținut »
Sicriele a doi bătrâni din Bacău, soț și soție, ținute în afara bisericii. Erau săraci şi nu plătiseră taxa către preot
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Sicriele a doi bătrâni din Bacău, soț și soție, ținute în afara bisericii. Erau săraci şi nu plătiseră taxa către preot

Sicriele a doi bătrâni din Bacău, soț și soție, ținute în afara bisericii. Erau săraci şi nu plătiseră taxa către preot

Sicriele a doi bătrâni din satul Filipești, județul Bacău, soț și soție, au fost ținute în afara bisericii. Localnicii spun că era o familie nevoiașă, iar cei doi nu plătiseră taxă către lăcașul de cult. Cu toate acestea, ei susțin că nu preotul a luat această decizie, ci femeia care vinde lumânări în biserică.

Bărbatul femeii, care murise cu doar o zi înainte, a fost și el îngropat în același mod, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook „Luptăm pentru România”, însoțită de o fotografie cu un sicriu așezat pe niște scaune, în afara unei biserici.

„Creștină Ortodoxă moartă, ținută afară, pe scaune, pe motivul că era săraca….???
Decedata se numește Maricica Spataru și este din satul Filipesti, jud. Bacău, și în urma cu două zile soțul ei a avut parte de același refuz din partea conducerii Parohiei pentru a fi primit în biserică…”

Sute de comentarii au însoţit fotografia şi postarea, unele dintre ele fiind ale oamenilor care au cunoscut familia. Iată doar câteva dintre ele:

  • „Noi suntem de vină, că acceptăm”;
  • „Vreau revolutie, m-am săturat”;
  • „Poate s-a sinucis femeia”;
  • „Unde este conducerea Patriarhiei, să ia cunoștință de acest caz groaznic?!”;
  • „De ce oamenii care au fost de față n-au luat măsuri?”.

FOTO – Facebook.com/LuptamPentruRomania.ro


Citește și… REPORTAJ/ Sărbătoare la Pietroşani, Prahova: cai aduşi la botezat în zi de sărbătoare, bătuţi cu sălbăticie: „Fir-ar mă-ta a dracului!”/ VIDE0&FOTO


 

Close
Închide
  Close