Propunerea de ordin de ministru, care stă la baza funcționării primelor bilete și abonamente integrate metropolitan din țara noastră, a fost publicată, în tranparență decizională, pe 1 februarie.

„Începând cu data de 15 februarie, cele două sisteme de transport public din coordonarea Ministerului – transportul feroviar și cel cu metroul – vor fi parte din proiectul pilot de implementare a «titlurilor de călătorie metropolitane integrate pentru transportul de suprafață, cu metroul și cu transportul pe calea ferată pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București-Ilfov»”, a scris secretarul de stat din Ministerul Transporturilor.

Dacă vor fi aprobate și de administrația locală din București, aceste bilete comune vor putea fi cumpărate de toți călătării care utilizează calea ferată de pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă, inclusiv de la stațiile din Mogoșoaia și Otopeni.

Conform propunerii de ordin de ministru, noile titluri de călătorie acoperă perioade de 24 ore, 72 ore, o lună, 6 luni sau un an și diversele combinații de sisteme de transport (transportul de suprafață gestionat de ADI Transport Public București – Ilfov împreună cu metroul și feroviarul, cu metroul sau feroviarul; transportul cu metroul împreună cu feroviarul; doar feroviarul, indiferent de operator).

„Titlurile de călătorie metropolitane integrate cu valabilitate de 24 și 72 de ore permit oricâte transbordări pe orice vehicul de transport de suprafață, metrou și feroviar pe ruta Gara de Nord (staţia Bucureşti Nord) – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București-Ilfov, în intervalul orar de valabilitate”, menționează secretarul de stat.

Conform propunerii de ordin de ministru, noile titluri de călătorie vor fi disponibile la casele de bilete ale celor doi operatori feroviari de pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă (CFR Călători și Transferoviar Călători), precum și la casele de bilete ale Metrorex și ale Societății de Transport București (STB).

Proiectul pilot va fi monitorizat și utilizat pentru extinderea acestui tip de bilet în alte zone metropolitane din România, precizează Scrioșteanu.

Urmărește-ne pe Google News