După ce Donald Trump a declarat că va lua o decizie în câteva zile privind reluarea activităţii economice în SUA, mai mulţi experţi din domeniu au atras atenţia că este necesară o distanțare socială drastică pentru ca răspândirea COVID-19 să încetinească.

Şi Bill Gates este de aceeaşi părere. Întrebat ce ar face dacă ar fi preşedintele ţării, acesta a spus: “Măsurile de distanţare socială ar trebui să dureze cel puţin şase săptămâni. Efectul economic este dramatic. Aşa ceva nu s-a întâmplat niciodată în viața noastră. Dar refacerea economiei este posibilă, pe când readucerea la viață a oamenilor nu este posibilă. Aşa că suntem obligaţi să suportăm durerea provocată de o criză economică pentru a minimiza durerea provocată de moartea celor dragi”.

100 de milioane de dolari pentru lupta împotriva COVID-19

Chiar dacă nu i-a menţionat numele, miliardarul de 64 de ani l-a criticat pe Trump pentru ideea sa. “Este posibil să existe un politician care crede că creșterea PIB-ului este tot ceea ce contează. Este foarte greu să le spunem oamenilor ‘Hei, continuați să mergeți la restaurante, mergeți să cumpărați case noi, ignorați acea grămadă de cadavre din colţ’”, a spus Gates într-un interviu publicat pe facebook.

Ad placeholder
Un tânăr plecat din Belarus transmite revolta în direct pe Twitter
Recomandări
Un tânăr plecat din Belarus transmite revolta în direct pe Twitter
 

Fundația Bill și Melinda Gates a strâns 100 de milioane de dolari pentru programe de finanțare a testării și științei în contextul pandemiei de coronavirus.

Omul de afaceri american a anunţat pe 13 martie că se retrage din consiliul de administrație al Microsoft pentru a se focusa total pe activităţile sale filantropice.

96,5 miliarde de dolari

este averea lui Bill Gates, conform Forbes

Musk refuză izolarea

Elon Musk, fondatorul Tesla şi SpaceX, are o opinie diferită faţă de Gates. “Eu voi merge la serviciu, dar asta e doar decizia mea. Dar e foarte bine dacă voi decideţi să rămâneţi acasă în această perioadă”, a scris acesta într-un e-mail către angajații săi.

Miliardarul de 48 de ani crede că publicul reacționează prea sever la pandemie: „Opinia mea sinceră rămâne că daunele cauzate de panica coronavirusului o depășesc cu mult pe cea a virusului în sine. Dacă există o redirecționare masivă a resurselor medicale în direcţia coronavirusului, aceasta va duce la scădere resurselor pentru cei cu nevoi medicale critice, ceea ce nu este ok”.

Ad placeholder

Chiar şi în aceste condiţii, Musk a donat spitalelor 1.200 de ventilatoare şi 300.000 de măşti.

În Statele Unite ale Americii, s-au înregistrat până în această dimineaţă 65.778 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19, iar 942 au murit.

29,6 miliarde de dolari

este averea lui Elon Musk, conform Forbes

Citeşte şi:

“Va fi jale!” Avertisment dur în criza COVID-19 al Ramonei Ionescu, director demisionar al Spitalului de Boli Infecțioase Brașov: “Riscul major sunt microbii multidrog rezistenți din secțiile ATI ale spitalelor românești”

În timp ce medicii au primit suluri de hârtie și elastice de bucătărie, primarul poartă mască atunci când le explică cetățenilor cum să se protejeze

Tot acest loc îi aparține lui Ion Țiriac. Decizia pe care a luat-o acum miliardarul
PARTENERI - GSP.RO
Tot acest loc îi aparține lui Ion Țiriac. Decizia pe care a luat-o acum miliardarul
S-a aflat TOT! De ce a fost ucis Emi Pian. Nu din cauza unei datorii la barbut. Ce s-a întâmplat în Ploiești
PARTENERI - PLAYTECH.RO
S-a aflat TOT! De ce a fost ucis Emi Pian. Nu din cauza unei datorii la barbut. Ce s-a întâmplat în Ploiești
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
HOROSCOP
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
RECOMANDĂRI