MENIU CAUTĂ

Black Friday 2016 în România. Cum să îţi alegi aparatul foto potrivit

Distribuie

Black Friday 2016 va începe în România pe 18 noiembrie și se anunță a avea loc în două weekend-uri consecutive, la fel ca în anii trecuți. Dacă plănuiești ca anul acesta de Black Friday să îți cumperi un aparat foto, iată ce trebuie să iei în calcul atunci când îl alegi. 

În primul rând, trebuie să te decizi, în funcție de nevoi și de buget, dacă își dorești o cameră foto compactă, o cameră foto compactă cu obiective care se pot schimba sau o cameră DSLR, profesională.

Aparatele foto compacte sunt cele mai ieftine (costă între 300 şi 1.000 de lei), ele sunt destinate amatorilor, care îşi doresc doar să imortalizeze anumite momente, neţinând cont neapărat de tehnicile de fotografiere. Oferă cel mai simplu mod de a face o poză, setând aparatul pe funcţia automat şi apăsând declanşatorul.

Camerele foto compacte cu obiective (costă între 900 şi 2.500 de lei) reprezintă calea de mijloc şi sunt dedicate celor care sunt oarecum familiarizaţi cu fotografia. Au preţuri ceva mai mari, dar oferă mai multe posibilităţi, cele mai importante fiind zoom- ul mai mare şi o calitate mai bună a imaginii.

Ultima categorie, cea a aparatelor DSLR sau profesionale (preţurile încep de la aproximativ 3.000 de lei), se adresează, aşa cum era de aşteptat, celor care îşi doresc performanţă în materie de fotografiere. Sunt scumpe, însă oferă funcţii multiple şi cele mai reuşite poze.

Ce elemente trebuie să analizezi dacă îți cumperi un aparat foto de Black Friday 2016

Atunci când ne decidem să cumpărăm un aparat foto trebuie să ţinem cont de următoarele aspecte:

  • aparatul să aibă o gamă cât mai largă de moduri în care putem face poze
  • să dipună de stabilizator optic
  • o rezoluţie de aproximativ 10 megapixeli
  • un zoom optic cât mai mare, astfel încât în poze să se observe detaliile, chiar dacă acestea se află la o distanţă mai mare.

Citește și: Cum să faci poza perfectă în vacanţă

Când a apărut Black Friday în România

Termenul de Black Friday sau Vinerea Neagra este asociat unei zile de la finalul lunii noiembrie în care magazinele scot la vânzare produse cu prețuri mult scăzute față de restul anului.

Black Friday a fost importat în România în anul 2011. Numărul românilor care au auzit de evenimentul anului în comerţul românesc a ajuns, în 2015, la 71% în rândul persoanelor din eşantionul evaluat. Cei mai fideli clienţi ai BF sunt bărbaţii şi tinerii (între 24 şi 34 de ani).

Vezi aici lista magazinelor participante la Black Friday 2016 în România

Citește și: Black Friday 2016 în România. Cum să te ferești de țepe de Black Friday

Citește mai multe despre Black Friday pe Libertatea.

Comentarii