Mergi direct la conținut »
Blocul din sectorul 5 care a ars sâmbătă dimineață era construit fără nici un fel de acte, iar cele 54 de familii au plătit rate direct la dezvoltătorul imobiliar. Oamenii au aflat de abia după au semnat situația legală a imobilului, atrași de la bun început de prețurile la jumătate față de nivelul pieței. Afaceristul care a construit blocul
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Blocul din sectorul 5 care a ars era construit fără nici un fel de acte. Dezvoltătorul imobiliar, fost ”locotenent” al Cămătarilor. Reacția halucinantă a acestuia

De Mihai Niculescu, . Ultimul update Duminică, 09 septembrie 2018, 15:08

Blocul din sectorul 5 care a ars sâmbătă dimineață era construit fără nici un fel de acte, iar cele 54 de familii au plătit rate direct la dezvoltătorul imobiliar. Oamenii au aflat de abia după au semnat situația legală a imobilului, atrași de la bun început de prețurile la jumătate față de nivelul pieței. Afaceristul care a construit blocul are însă un trecut controversat. Ilie Ioniță, zis Ilie Zorilă sau ”Zoro” este un fost apropiat al clanului Cămătaru, implicat în trecut în multe incidente violente. Contactat după incendiu, el a avut o reacție halucinantă.

Ad placeholder

Blocul din sectorul 5 care a ars sâmbătă dimineață avea garsoniere și apartamente, iar cele 54 de familii care locuiu acolo încheiase contracte cu dezvoltătorul și plăteau rate lunare. Contractul era însă pe cât de avantajos pe atât de restrictiv. Chiar dacă nu plăteau dobândă, dacă nu achitau trei rate, oamenii își pierdeau casa și toți banii dați până atunci. Locuințele au costat între 20.000 și 40.000 de euro, iar blocul cu patru etaje, ridicat în anii 2012-2013, nu avea nici elementara autorizație de construire. Pentru cele 54 de locuinţe din bloc dezvoltatorul ar fi trebuit să încaseze aproximativ 1,6 milioane de euro.

Aveau un certificat de urbanism valabil un an de zile şi mi-au spus că are actele depuse şi va ieşi şi autorizaţia. Ne-a făcut promisiune de vânzare-cumpărare la un birou notarial și e atât de bine făcută de notariat încât dacă nu plătim 3 luni de zile ratele, pierdem şi banii, pierdem şi casa. Am pierdut tot la ora asta” a declarat, pentru StirileProTv, administratorul blocului, Mariana Peia.

Cei care ar fi trebuit să împiedice construirea unui bloc fără autorizaţie erau reprezentanţii primăriei Sectorului 5. În acea vreme, edil era Marian Vanghelie. Vecinii blocului spun că autorităţile nu au făcut nimic. „La primăria Sectorului 5 n-a interesat pe nimeni de noi, am făcut sesizări peste sesizări, din cauza dumnealor suntem în situaţia în care suntem” spunea o femeie, ajunsă acum pe drumuri.

Patronul a evoluat de la scandaluri cu săbii la evaziune fiscală

Patronul care a construit blocul cu patru etaje la preț avantajos, dar fără avize și autorizații, este Ilie Ioniță, cunoscut în zonă și ca Ilie Zorilă ori ”Zorro” El a fost un apropiat al clanului Cămătaru, fost om de încredere, contabil care s-ar fi ocupat de finanțele lor cât timp aceștia au fost închiși. De altfel, și el a mai avut în trecut dosare pentru spălare de bani și evaziune fiscală.

Ad placeholder
COVID-19 vs gripa din 1919 în New York. Numărul de decese din primele luni de pandemiei este mai mare decât acum 100 de ani
Recomandări
COVID-19 vs gripa din 1919 în New York. Numărul de decese din primele luni de pandemiei este mai mare decât acum 100 de ani
 

Blocul din sectorul 5 care a ars  era construit fără nici un fel de acte. Dezvoltătorul imobiliar, fost ”locotenent” al Cămătarilor. Reacția halucinantă a acestuia

Ilie Ioniţă a fost cercetat, în 2015, alături de alte persoane, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Cei anchetaţi au fost acuzaţi că au construit şi vândut zeci de apartamente fără acte legale pentru a nu plăti taxe şi impozite. Banii astfel obţinuţi i-au investit în construcţia altor blocuri. Prejudiciul a fost estimat la 2,6 milioane de euro.

În prezent, Iie Zorilă nu s-ar mai afla în România, spun oamenii. Contactat de jurnaliști, ”Zoro” a avut o reacție halucinantă: A spus doar ”Nu mă interesează” și a închis telefonul.

Ilie Zorilă – alias „Zoro” a fost implicat și în fapte cu violență, cu ani în urmă. El a fost tăiat în 2008 de un apropiat al Duduienilor, grupare condusă de ”Pian”, relatează ziuanews.ro. Spadasinul – un tânăr ursar din zona Sebastian, zis „Zabar” – a dat buzna în vila lui Zorilă, și l-a croit de mai multe ori cu sabia, chiar sub ochii neputincioşi ai soției. Din pricina acestei umilințe, după zile îndelungate de spitalizare, Zoro și-a pierdut chiar și epoleții de „locotenent”, deoarece șefii clanului au luat decizia că e prea „slab” pentru o poziție atât de importantă. În 2001, Zorilă a mai fost implicat și într-o bătaie în Ferentari, pe strada Tunsu Petre, la care au participat zeci de persoane și s-au folosit săbii și o pușcă de vânătoare.

Ad placeholder

Surse foto: biziday.ro, stirileprotv.ro


Dezvăluiri incredibile despre vizita soților Ceaușescu la Londra. Regina s-a pitit într-un tufiș pentru a scăpa de ei


 

Imagini halucinante! Polițiști români, bătaia de joc a interlopilor chiar în mașina Poliției: „Fă stânga acolo, boss!”
PARTENERI - GSP.RO
Imagini halucinante! Polițiști români, bătaia de joc a interlopilor chiar în mașina Poliției: „Fă stânga acolo, boss!”
Fratele lui e celebru în toată România, dar el vinde cartofi la tarabă pentru bani și...
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Fratele lui e celebru în toată România, dar el vinde cartofi la tarabă pentru bani și...
Horoscop 14 august 2020. Săgetătorii se pot simți neglijați, cel puțin, de prieteni, protectori sau rude
HOROSCOP
Horoscop 14 august 2020. Săgetătorii se pot simți neglijați, cel puțin, de prieteni, protectori sau rude
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close