Mergi direct la conținut »
Bodog caută să-i angajeze pe medicii care au promovat rezidențiatul, dar nu au loc sau post
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Bodog caută să-i angajeze pe medicii care au promovat rezidențiatul, dar nu au loc sau post

Bodog caută să-i angajeze pe medicii care au promovat rezidențiatul, dar nu au loc sau post

Ministrul Sănătății, Florian Bodog vrea să-i ajute pe tinerii medici care au obținut punctaj de promovare a concursului de rezidențiat, dar care nu au loc sau post,  printre variante fiind compartimentele de epidemiologie, igienă, laborator de analize sau zonele izolate și centrele de permanență.

De Elvira Gheorghiță,

Astfel, ministrul s-a întâlnit joi dimineața, cu reprezentanții tinerilor medici care au obținut punctaj de promovare la concursul de Rezidențiat din anii 2015-2017, dar nu au loc sau post.

Ministrul Bodog i-a informat pe tinerii medici despre demersurile pe care le face  în această perioadă pentru ca ei să poată profesa.

“Susțin și sprijin orice medic care dorește să muncească în țara sa pentru pacienții români și pentru sistemul nostru de sănătate. Însă Rezidențiatul este un concurs, nu un examen, având o limită de locuri/posturi corelate cu capacitatea de pregătire a centrelor universitare și cu resursele financiare alocate. Anul acesta am primit aprobare de suplimentare cu 95 de locuri pentru domeniul medicină. Dar cred că cel mai important acum pentru dumneavoastră este să vă dăm posibilitatea să vă angajați în sistem. Pacienții din unitățile sanitare publice și cabinetele medicale au nevoie de expertiza dumneavoastră și am început discuțiile cu toți factorii de decizie implicați pentru identificarea unor soluții optime”, spune ministrul Sănătății, prof.dr. Florian Bodog.

Astfel, ministrul Sănătății le-a comunicat medicilor că și în prezent există cadrul legal care oferă posibilitatea absolvenților facultăților de medicină care nu devin medici rezidenți să desfășoare activitate ca medici cu competențe limitate în cabinetele medicilor de familie, unități sanitare, dispensare, sub îndrumarea unui medic cu drept de practică.

Fetele de la Total Dance Show, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu
Recomandări

Fetele de la Total Dance Show, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu

 

“Am solicitat deja Colegiului Medicilor din România sprijinul pentru îmbunătățirea cadrului legal astfel încât absolvenții care au obținut punctaj de promovare la Concursul de Rezidențiat să poată desfășura activități medicale cu competențe limitate în zone defavorizate/izolate, centre de permanență. Intenționez să am o discuție pe această temă cu președintele CMR”, precizează ministrul Bodog.

Mai mult, ministerul a identificat deja câteva  soluții legale pentru ca acești medici să poată fi încadrați în compartimentele cu deficit de personal din direcțiile de sănătate publică, ca de exemplu, cele de  epidemiologie, igienă, laborator de analize.

Close
Închide
  Close