MENIU CAUTĂ
29 Aug. 2018 15:06

Britanicii au fost înlocuiți de canadieni în misiunile de apărare a cerului României

Distribuie

Forțele Regale Aeriene Britanice și-au încheiat oficial misiunea de patru luni în România. Locul avioanelor de luptă Eurofighter Typhoon a fost luat de cinci aeronave CF-18 Hornet ale Forțelor Aeriene Regale Canadiene. Misiunea lor rămâne aceeași: apărarea spațiului aerian al României și, implicit, cel al NATO.

Numai în ultimele două săptămâni, britanicii au interceptat nouă aeronave rusești care au forțat spațiul aerian al NATO, după o incursiune în zona peninsulei Crimeea.

”Detașamentul canadian, în curs de dislocare în țara noastră în cursul acestei săptămâni, va fi format din aproximativ 135 de militari (piloți și personal tehnic) și cinci aeronave CF-18 Hornet și va executa, alături de aeronavele MiG-21 LanceR și militari ai Forțelor Aeriene Române, misiuni de poliție aeriană în următoarele patru luni”, a anunțat Ministerul Apărării Naționale într-un comunicat.

România a achiziționat de curând 12 avioane F16, dar ele încă nu pot face misiuni de poliție aeriană, ci doar de antrenament. Potrivit unor specialiști, numărul aparatelor de zobor ar fi insuficient pentru astfel de misiuni.

Singurele avioanele care vor opera alături de canadieni sunt MIG-urile 21 Lancer, aeronave vechi care în curând vor fi scoase din uz.


Citește și:

Tot mai aproape de renunțarea la ora de vară în Europa. De ce nu mai vor oamenii să dea ceasurile înainte cu o oră

Comentarii