MENIU CAUTĂ
27 Feb. 2018 12:00 , de Cătălin Doscaș, Delia Chilianu

EXCLUSIV: Cum arată utilajele care vor topi zăpada din București

Distribuie

Cum arată utilajele care vor topi zăpada din București. Primarul general Gabriela Firea a declarat în cadrul comandamentului de iarnă că anul acesta vor acționa în premieră utilajele de topit zăpada din București. Cum edilul-șef a vorbit de mai multe ori deja despre aceste mașinării, dar ele nu au fost prezentate oficial, Libertatea vă prezintă, astăzi, câteva imagini cu utilajele care vor topi zăpada din București.

Edilul-șef a vorbit despre aceste utilaje de topit zăpada încă din vara anului trecut. În noiembrie 2017 Gabriela Firea declara că vor exista 20 de utilaje de topit zăpada, achiziționate de instituțiile subordonate și de Primăria Municipiului București. Duminică, 25 februarie, primarul a readus în discuție subiectul utilajele de topit zăpada: Vrem ca în premieră să funcționeze și aceste utilaje pentru topit zăpada, să nu mai aibă Capitala un aspect total inestetic și neîngrijit, cu acele mormane foarte mari de zăpadă în zonele centrale.  Avem pentru fiecare sector câte două utilaje de topit zăpada, iar pentru zona centrală, sectorul 1, avem 3 astfel de utilaje', a spus Gabriela Firea.

Cum arată utilajele care vor topi zăpada din București. Foto: www.tariasi.ro

Așa arată utilejele de topit zăpada care vor acționa în Capitală. Foto: www.tariasi.ro

Cum arată aceste utilaje și ce fac ele de fapt? Reporterii Libertatea au aflat că tipul de mașină de topit zăpada pe care l-a achiziționat Primăria Municipiului București are o capacitate de zăpadă de topit de 10 mc/ h, fiind un sistem mobil de topire zăpadă cu arzător diesel și cu o înălțime de încărcare cu zăpadă de 1.98 m. Topitoarele de zăpada reprezintă tehnologia alternativă pentru îndepărtarea rapidă a zăpezii din spațiile urbane aglomerate… Topirea, filtrarea și evacuarea zăpezii în sistemul de canalizare permite ca sarea sau nisipul dispersate inițial pe asfalt să fie reciclate și evitată astfel distrugerea asfaltului sau infectarea apelor și pânzelor freatice cu sarea respectiva în cazul topirii de la sine', este prezentat utilajului pe site-ul companiei producătoare.

Cum arată utilajele care vor topi zăpada din București

Așa arată utilajele de topit zăpada care vor acționa în Capitală. Foto: www.tariasi.ro

Cât costă utilajele care vor topi zăpada din București

Potrivit site-ului de licitații publice, Primăria Municipiului București a achiziționat deja 10 astfel de utilaje de topit zăpada. Ele au fost cumpărate de la SC.TAR M.V. SRL din Iași, care se prezintă ca singura companie din Romania producătoare de stații de mixturi asfaltice și singura companie din Europa de Est producătoare de statii de desorbție termică. Ultimul utilaj achiziționat de Primăria Municipiului București a ajuns astăzi, în Capitală. Valoarea totală a celor 10 utilajele achiziționate până acum de municipalitate este de 1.286.932 de lei.

Vă reamintim că ne aflăm în plin Cod portocaliu de ninsori și viscol, în București și alte 12 județe, unde sunt așteptate ninsori abundente și viscol puternic, dar mai ales temperaturi extreme în România.


CITEȘTE ȘI: Prognoza meteo pentru perioada martie – mai 2018. Cum va fi vremea în următoarele trei luni

REPORTAJ/Orașul Vaslui și-a dublat populația în câțiva ani, deși sporul natural e negativ. Probabil un caz unic în lume!


 

Loading...
Comentarii