De Adrian Ilie,

Proiectul a fost transmis comisiilor de specialitate pentru raport şi apoi va intra în dezbaterea plenului Camerei, care este for decizional, transmite Agerpres.

Din suma totală de 515.491.000 lei, 482.391.000 lei au fost alocaţi la capitolul 51.01 – cheltuieli pentru Autorităţi publice şi acţiuni şi 33.100.000 lei la capitolul 68.01 – Asigurări şi asistenţă socială, precizează memorandumul întocmit de chestorii Camerei Deputaţilor.

La fundamentarea cheltuielilor de personal, în sumă de 340.000.000 lei, au fost luate în calcul, conform prevederilor legale aflate în vigoare, plata drepturilor demnitarilor – indemnizaţie, sumă forfetară, diurnă şi indemnizaţie de cazare acordate cu ocazia deplasărilor în străinătate, plata personalului din Serviciile Camerei Deputaţilor, acordarea indemnizaţiei de hrană şi a voucherelor de vacanţă, mai menţionează sursa citată.

Cheltuielile pentru bunuri şi servicii sunt în sumă de 60.926.000 lei şi au fost stabilite pentru asigurarea funcţionării şi întreţinerii sediului Camerei Deputaţilor, pentru materiale necesare desfăşurării activităţii legislative, pentru cheltuielile cu reparaţiile curente generate de uzura clădirii şi a instalaţiilor aferente, cheltuielile de protocol, cheltuielile privind deplasările interne şi cel din străinătate pentru deputaţi şi personal, precum şi pentru alte cheltuieli autorizate de lege. Au fost luate în calcul, de asemenea, cheltuielile privind schimbarea de legislatură, achiziţionarea de imprimante pentru birourile parlamentare din teritoriu, precum şi modificarea preţurilor la utilităţi (energie electrică, termică, apă, salubritate), se arată în document.

Newsweek: Firma de pază a jurnalistului Sorin Ovidiu Bălan a păgubit statul cu peste 9 milioane de lei
Recomandări

Newsweek: Firma de pază a jurnalistului Sorin Ovidiu Bălan a păgubit statul cu peste 9 milioane de lei

În proiectul de buget s-a prevăzut suma de 1.578.000 lei pentru plata către bugetul de stat a sumelor aferente persoanelor cu handicap neîncadrate şi a indemnizaţiilor pentru internship.

Cheltuielile pentru active nefinanciare, în sumă de 70.666.000 lei, sunt necesare pentru active fixe – 21.018.000 lei pentru lucrări de refacere a faţadei, retehnologizare ascensoare, achiziţionarea de calculatoare, extinderea sistemului unificat pentru comunicaţii telefonice, iar 49.648.000 lei pentru reparaţii capitale.

La asistenţă socială, suma de 33.100.000 lei a fost prevăzută pentru cheltuielile aferente indemnizaţiei acordate foştilor deputaţi, persoanelor care în 2020 vor înceta activitatea, mai precizează sursa citată.

Conform prevederilor legale, Camera Deputaţilor îşi adoptă propriul buget, care urmează să fie inclus în proiectul bugetului de stat pe 2020.

Serena Williamns, devastată după eliminarea de la AO: „O atitudine neprofesionistă!”
GSP.RO

Serena Williamns, devastată după eliminarea de la AO: „O atitudine neprofesionistă!”

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie
HOROSCOP

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie