În fiecare iarnă, Petru Darie realizează cel puțin o statuie din zăpadă și gheață. Sculptorul spune că prima „operă” în zăpadă a făurit-o în urmă cu aproape 40 de ani. După ce a ieșit la pensie, gălățeanul a reușit să dedice mai mult timp pasiunii sale.

Bustul lui Mihai Eminescu, sculptat în zăpadă de un pensionar din GalațiIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Pentru că se apropie 15 ianuarie, ziua de naștere a poetului național, bărbatul s-a apucat de treabă, fiind hotărât să facă un bust al lui Mihai Eminescu.

„Bustul lui Eminescu l-am făcut prima dată acum 45 de ani, undeva în valea oraşului, avea fetiţa trei ani, se juca în curte cu zăpada, cu copii de vârsta ei. Pe lângă ei m-am apucat să fac un om de zăpada. Până la urmă «hai să-l fac pe Eminescu». Când am ieşit la pensie, aveam mult timp liber şi m-am gândit să mă apuc din nou de sculptat în zăpada. Îmi place, mă simt liber atunci când modelez zăpada. Trebuie să recunosc că atunci când creez sunt inspirat şi de versurile marelui poet. Preferatele mele sunt poeziile «Pe lângă plopii fără soţ» sau «Luceafărul»”, a explicat sculptorul amator, Petru Darie (77 de ani), pentru Mediafax.

Gălățeanul a spus că face aceste sculpturi în gheață pentru a-i învăța istorie pe copiii din cartier.

Parchetul General a cerut ASF să vadă cum a controlat Euroins de a plecat cu aproape 400 de milioane de euro