Liderul PSD Vaslui a mai spus că declaraţia a fost făcută într-un cadru informal, şi nu în conferinţă de presă, el arătând că Bădălău era „la şpriţ cu jurnaliştii”.

„Ideea este că ar fi bine să îi sancționăm pe toți aceia care câștigă alegerile. Să inversăm atitudinea noastră și să ținem cont de ceea ce, la o șuetă, într-un cadru care nu era destinat dezbaterii publice, câte un om mai scapă câte o afirmație. Nu cred că vreți să ne spuneți ce să gândim. Vă spun ce cred. Dacă cineva stă la o discuție cu altcineva, nu cred că trebuie controlată discuția respectivă. Nu era nicio conferință de presă. Sigur la șprițuri”, a afirmat Dumitru Buzatu, înaintea CEx, întrebat dacă ar trebui sancționat Niculae Bădălău pentru afirmațiile despre Diaspora.

Buzatu i-a certat pe jurnaliştii de la sediul PSD, afirmând că aceştia încearcă să îi impună cum să gândească.

„Nu aveţi niciunul de aici (jurnaliştii – n.r.) autoritatea morală să spună cum să gândească oamenii. Gândesc şi ei cum pot şi în general îşi spun o părere. (…) Niculae Bădălău şi-a cerut scuze, că şi-a dat seama că a comis-o, că a săvârşit o eroare. Şi atunci, ce să-i mai facem? (…) Am văzut că lumea e foarte revoltată când un om derapează din PSD, dar, când în mod constant şi inclusiv cu ajutorul mass-media sunt înjuraţi, izolaţi în societate, cei care sunt din PSD (…), atunci cum e? (…) Colegul meu cred şi acum că are tăria să recunoască exprimarea aceasta nepotrivită şi să-şi asume această chestiune”, a declarat Buzatu, la sediul central al PSD.

Întrebat cum ar trebui să-şi asume, Buzatu a spus: „Ar trebui să sară cu capul jos în Siret. Ce să mai facă omul? A greşit şi acum regretă. Să-l băgăm la puşcărie. (…) Vreţi dumneavoastră să faceţi bine partidului acum? Aşteptaţi un pic să se clarifice lucrurile astea”.

Buzatu a adăugat că îşi menţine afirmaţia făcută de Ziua Naţională la Vaslui, după ce fost huiduit de un cetăţean prezent la manifestări, oficialul replicându-i, în timp ce pleca la tribună: „Măi, tembelule!”.

„Eu n-am dat nicio declaraţie gen diaspora. (…) Îmi menţin afirmaţia aceasta, pentru că de ani de zile fac eforturi extraordinare să organizez în mod solemn Ziua Naţională a României, facem tot ceea ce e omeneşte posibil pentru a cinsti memoria celor care au luptat pentru idealul naţional, a ne asuma şi transmite celor mai tineri elementele principale ale credinţei în naţiunea română. Şi vine unul şi rage acolo. (…) Sunt rezistent, doar îmi spun părerea mea. (…) Nu regret nimic”, a afirmat Buzatu.

S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
PARTENERI - GSP.RO
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
RECOMANDĂRI