Mergi direct la conținut »
Ştiri Libertatea > Ştiri

Camera Deputaților a jucat fotbal cu Poliția pentru Europeanul din Antalya. Ponta: “Tovarăși, nu e bine dacă-i lăsați așa de liberi!”

De la Interviurile Libertatea, Victor Ponta, 47 de ani, liderul Pro România, a fugit la fotbal. După cum el însuși a mărturisit, fostul baschetbalist a revenit pe teren după patru ani. În prima repriză a amicalului cu Direcția Generală a Poliției Române, Ponta a stat în poartă și a încasat șase goluri, în a doua a fost atacant și a marcat o dată. Camera a pierdut cu 10-3.

De Mihai Toma,

România se agita de teama coronavirusului, Ludovic Orban tocmai își depunea mandatul. În acest timp, pe terenul “Piți Varga” din complexul Dinamo, echipa de fotbal a Camerei Deputaților disputa un meci din seria de amicale pentru pregătirea Europeanului de luna viitoare, din Antalya.

”Lasă că ajung cinci minute azi, ca să prind lotul de Antalya”

Unul dintre deputați tocmai se pregătea să iasă de pe iarbă. Meciul abia începuse. “Lasă că ajung și cinci minute ca să prind lotul”, explică.

Din poartă se aude o voce baritonală. Goalkeeperul are ochelari, bluză galbenă și pantaloni de trening suflecați. Plus o genunchieră la stângul.

”Nici Zubizarreta nu vă scotea azi”

“Tovarăși, nu e bine dacă-i lăsați așa de liberi!”. Nici n-a apucat Ponta să urle la colegii din apărare, că “Poliția” are deja 2-0.

Deputatul de Gorj, fost baschetbalist, a revenit în echipă după “vreo patru ani”. “Sunt de rit vechi cu repunerea din 6 metri. Eu credeam că încă trebuie să trimiți balonul în afara careului mare”.

N-am fund, tati! Am luat goluri numai de la 7-8 metri, unu la unu cu adversarul, nici Zubizarreta nu le scotea, nici Azpilicueta, nimeni”.

Victor Ponta:

”Prima” de la Vela

“Mai ușor, ce, te pomenești că aveți vreo primă de la ministrul Marcel Vela?”. După ce la meciul precedent pierduseră cu 9-1, la această revanșă, Direcția Generală a Poliției Române s-a prezentat cu un lot întărit, în care l-am distins și pe fostul atacant stelist Remus Safta, 48 de ani, fost campion cu Steaua.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

După jumătate de ceas e 5-0 pentru DGPR.

“Băieți, dacă nu sta nimeni aici, în apărare, o să ne dea multe. Oricum, sunt eroic, ce să fac mai mult?”, se încurajează Ponta.

La 5-0, Nicolae Georgescu, fost jucător în liga a treia, deputat ales în Argeș, scoate un penalty. Și e 5-1. Ba nu, 6-1 la pauză.

 • Ionuț Stroe (PNL), 8 pe spate, ministrul sportului, deputatul PNL Robert Sighiartău, deputatul PNL de Sălaj Lucian Bode, deputatul PSD de Bacău Ion Floroiu, deputatul PSD de Botoșani Costel Lupașcu, Constantin Codreanu, deputat PMP, Cătălin Cristache (PMP) și ceilalți abia respiră. Valentin Sabadoși, consilier parlamentar, încearcă să-și mobilizeze echipa.

Ponta: «Tot pe mine vă bazați la nevoie»

“Hai, domn președinte”, se urlă de pe margine. Ponta trece vârf de atac în repriza a doua.

Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
Recomandări
Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
 

“Nu vă permiteți să mă pierdeți, d-aia am stat în poartă și acum joc atacant. Sunt numărul 1 și în spate, și în față. Tot pe mine vă bazați la nevoie”, răspunde Ponta.

Între timp, e 9-1 și se face 10-3, gol Ponta, dintr-o fază suspectă de ofsaid.

Arbitrul Marcel Marin și Victor Ponta, versiunea de atacant.

La un moment dat, a vrut să iasă de pe teren, dar nu mai avea cine să-l schimbe, ceilalți erau la dușuri.

Ministrul sportului, chestionat pe seama bazelor sportive

Ministrul Stroe e oprit de doi dintre arbitri, Bogdan Ciocoiu și Marcel Marin, ambii ploieșteni: “Domn ministru, vă rugăm să ne ajutați cu pista de atletism de lângă Sala Sporturilor Olimpia, e praf. Nu avem unde să alergăm în oraș”. “Vedem ce putem face. Sunt nemulțumit, să știți, de administrația locală de acolo”.

Cum a reușit Primăria Sector 1 să ocolească o licitație din bani publici de 54 de milioane de lei
Recomandări
Cum a reușit Primăria Sector 1 să ocolească o licitație din bani publici de 54 de milioane de lei
 
Bogdan Ciocoiu, arbitru asistent de Liga 3, i s-a plâns ministrului Stroe de lipsa locurilor pentru alergat în Ploiești

Cert e că pe teren, în echipă, s-a uitat de carnetele de partid.

Turneul, aflat la 23-a ediție, este o acţiune organizată anual de parlamentele naţionale din diferite ţări, fiind un eveniment care îşi propune să contribuie la dezvoltarea cooperării dintre instituţiile legislative.

Echipa Camerei Deputaţilor a fost o dată campioană și de patru ori vicecampioană.

Peste 35.000 de lei pentru ultimele ”excursii”

Conform paginii oficiale a Camerei, “cheltuieli efectuate cu delegațiile trimise în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar”, pentru ultimele două deplasări în Antalya au fost:

 • 2017 – 16.649 de lei (10 persoane)
 • 2018 – 18.998 de lei (11 persoane)

Cheltuielile de transport la competiție, asigurări medicale, diurnă, avans și cadouri simbolice urmează să fie suportate din bugetul Camerei Deputaților. 8 echipe participă la Campionatul Interparlamentar de Fotbal al deputaților de luna viitoare, din Antalya (Turcia).

Diurne 100%, majorate cu 20% în unele cazuri

Conform memorandumului intern din 2018, s-a propus suportarea din bugetul Camerei Deputaților a cheltuielilor aferente acestei deplasări, devizul estimativ urmând a fi elaborat ulterior.

Ce a cuprins memorandamul:

 • transport internațional aerian, pe ruta București – Antalya și retur pentru o perioadă de patru zile;
 • diurnă, categoria II, 100%, majorată cu 20%, conform art. 27, alin. (2), lit. a) din Hot. B.P. nr. 1/2003, cu modificările și completările ulterioare, pentru domnii deputați Lucian Nicolae Bode (PNL), preşedintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură, și Constantin Codreanu (PMP), preşedintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, pe durata deplasării;
 • diurnă, categoria II, 100%, pe durata deplasării, pentru ceilalți membri ai delegației;
 • avans de 30% cu decontare ulterioară;
 • oferirea de cadouri simbolice;
 • asigurări contra accidentelor și de sănătate pentru perioada efectivă de deplasare;
 • decontarea cheltuielilor se va efectua la întoarcerea în țară, în baza documentelor justificative.

Conform Camerei, baza legală e “H.B.P. ale Camerei Deputaților și Senatului nr. 1/2003, modificată și completată prin H.B.P. ale Camerei Deputaților și Senatului nr. 5/2007, HG nr. 518/1995”.

 • Anul trecut, competiția s-a organizat în România, în partneriat cu Federația Română de Fotbal, la Buftea și la Mogoșoaia. România a pierdut finala cu Turcia (1-2).

Camera Deputaților a avut un buget de 490.000.000 de lei pentru anul 2019.

Conform cdep.ro, acum sunt 329 de deputați în Parlament.

Libertatea a solicitat un punct de vedere de la Camera Deputaților privind cheltuielile pentru deplasarea în Turcia, dar n-a primit răspunsul până la închiderea ediției.

Close
Închide
  Close