MENIU CAUTĂ
, de Elvira Gheorghiță

Cancerul este tratat la Spitalul Militar prin cea mai avansată tehnologie de radioterapie

Distribuie

Medicii din Secţia Radioterapie a Centrului de Boli Oncologice din Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” din București, folosesc pentru tratarea cancerului și a recidivelor cea mai avansată tehnologie în domeniul radioterapiei oncologice, bazată pe tehnicile IMRT (Radioterapia cu Intensitate Modulată) și IGRT (Radioterapie Ghidată Imagistic).

Potrivit specialiștilor, noul serviciu medical permite creşterea dozelor administrate la nivelul tumorii maligne și protejarea eficientă a organelor critice din vecinătate, dar și  iradierea simultană, dar cu doze diferite, a volumelor țintă de interes, în funcție de riscul de recidivă previzionat.

Radioterapia cu Intensitate Modulată necesită o echipă multidisciplinară bine pregătită şi sisteme computerizate mai complexe decât în cazul radioterapiei conformaţionale, capabile să calculeze o distribuţie optimă a dozelor in volumul iradiat.

Prin intermediul tehnologiei de radioterapie cu intensitate modulată sunt  tratate eficient tumori ale prostatei, cancerele din sfera ORL, recidive ale cancerului în zone iradiate anterior, dar și alte localizari neoplazice, dacă planul de iradiere este superior celui realizat prin radioterapie 3D-conformațională, precum cancer mamar, cancere digestive, sarcoame, tumori ale sistemului nervos central, cancer pulmonar și altele, spun specialiștii.

 

Citește mai multe despre bolnavi, Cancer, medici, radioterapie și spitale pe Libertatea.

Comentarii