Mergi direct la conținut »
UPDATE/ Carmen Adamescu a fost reținută. Fosta soție a lui Dan Adamescu nu a vrut să dea declarații scrise la audieri
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE/ Carmen Adamescu a fost reținută. Fosta soție a lui Dan Adamescu nu a vrut să dea declarații scrise la audieri

UPDATE/ Carmen Adamescu a fost reținută. Fosta soție a lui Dan Adamescu nu a vrut să dea declarații scrise la audieri

UPDATE ora 17:40. Surse judiciare au precizat pentru Libertatea că fosta soție a lui Dan Adamescu nu a fost foarte cooperantă în timpul audierilor și a refuzat să dea declarații scrise.

UPDATE ora 16:00. Fosta soție a lui Dan Adamescu a fost reținută și va fi dusă în Arestul Central. Carmen Adamescu va fi prezentată joi în fața judecătorilor de la Tribunalul București, cu propunerea de arestare preventivă.

Carmen Adamescu este acuzată de evaziune fiscală. Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au efectuat miercuri șapte percheziții, în București. Vizate sunt și firme deținute sau controlate de Carmen Adamescu. Prejudiciul în acest caz este de aproape 10 milioane de euro.

UPDATE ora 13:25. Carmen Adamescu a fost luată de poliţişti din casa în care anchetatorii au făcut percheyiíi şi au adus-o la audieri, la sediul IGPR din Şoseaua Ştefan cel Mare.

UPDATE: Perchezițiile au avut loc în urma unui denunț depus de Alexander Adamescu, precum și de magazinul Unirea Shopping Center.


Carmen Adamescu urmează să vină la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice pentru audieri, potrivit unor surse apropiate de anchetă.

La această oră, oamenii legii fac cercetări în locuințele mai multor persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de 43.000.000 de lei, prin delapidare și evaziune fiscală. În combinația afacerii ar fi fost și Unirea Shopping Center, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor.

COMUNICATUL IGPR

La data de 10 octombrie a.c., polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 7 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite, în virtutea funcţiilor de conducere deținute în cadrul unei societăți comerciale având ca obiect principal de activitate „închirierea și subînchirierea bunurilor proprii”, ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiționale succesive, cu alte societăţi comerciale controlate direct sau prin intermediari.

În baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăți cu consecința prejudicierii societății, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate.

Plățile efectuate ilegal în conturile acestora sunt de aproximativ 43.000.000 de lei. De asemenea, persoane cu funcții de conducere în cadrul societății prejudiciate sunt bănuite că și-ar fi însușit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicați în numerar din casieria societății sau din cont, cu titlul de „avans spre decontare”, dar nereturnați.

Verificările sunt continuate inclusiv în vederea determinării unui posibil prejudiciu adus bugetului statului, urmare a operațiunilor economice fictive. Persoanele implicate vor fi conduse, pentru audieri, la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice.

Pe 24 ianuarie 2017, Dan Adamescu a murit, la vârsta de 68 de ani, într-un spital privat din București. Familia acestuia a început apoi un război pe averea omului de afaceri. Carmen Palade, fostă Adamescu, a fost înlocuită la conducerea Unirea Shopping Center de către Alexander Adamescu, fiul fostului om de afaceri.

sursă foto: realitatea.net


Citește și EXCLUSIV/Ionuț, bărbatul Andreei, tânăra care a fost ținută 6 ani sechestrată: «Avea probleme de comportament. Într-o dimineață m-am trezit cu ea cu ochiul vânăt»


 

Close
Închide
  Close