Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cartea care a stârnit controverse pentru că îndeamnă părinții să-și bată copiii. Decizia luată de edituri | FOTO

Cartea care a stârnit controverse pentru că îndeamnă părinții să-și bată copiii. Decizia luată de edituri | FOTO

O carte de parenting a stârnit controverse în mediul online, după ce autoarea blogului Prințesa Urbană a semnalat că îndeamnă la violență împotriva copiilor. În urma criticilor, editurile au anunțat că vor retrage volumul.

Cartea se numeşte „Putem crește copii buni într-o lume negativă!”, este scrisă de Zig Ziglar și tradusă de Irina Margareta Nistor.

Volumul a stârnit însă reacții negative, după ce bloggerița Ioana Macoveiciuc, alias Prințesa Urbană, a menționat care sunt problemele acestei cărți, afirmând că formulările din text incită la violență sau că au un limbaj violent.

„Vreau să înțeleg cum este posibil ca în 2019 să existe pe piața din România cărți care recomandă lovirea copiilor. Curtea Veche Publishing, vă rog să îmi explicați cum puteți edita și publica așa o porcărie de carte. Lovirea copiilor este nu doar inumană și lipsită de respect, ci și ILEGALĂ în această țară. Sunt sigură că și instigarea la violență împotriva copiilor este ilegală.

Autoarea blogului Prințesa Urbană oferă și mai multe citate din această carte, precum:

  • „Bătaia ruptă din Rai înseamnă tărie, și nu slăbiciune.”
  • „Este extrem de important să le dați o lecție când vă provoacă.”
  • „Când copilul trebuie musai bătut.”
  • „Trebuie să acționați prompt. O bătăiță la fund o să-l facă să priceapă mai bine.”
  • „Când ajunge la școală, dacă a fost disciplinat cum trebuie în primii ani, nevoia de bătaie scade.”
Lecții împotriva traficului de persoane cu copii de 13-14 ani în cea mai expusă zonă a României. „Până să fie cazul Caracal, directorii și profesorii nu erau foarte receptivi”
Recomandări

Lecții împotriva traficului de persoane cu copii de 13-14 ani în cea mai expusă zonă a României. „Până să fie cazul Caracal, directorii și profesorii nu erau foarte receptivi”

„Mi-aș dori să citesc o explicație partea editorului acestei cărți, Curtea Veche Publishing, dar și din partea librăriilor care o promovează, Libris e una dintre ele, a comentat Ioana Macoveiciuc.

Ulterior, aceasta a scris pe pagina sa de Facebook că editura Curtea Veche a anunțat că va retrage cartea „în maximul două zile din toate librăriile” și că regretă eroarea.

Libris a retras cartea şi precizează că sugestia de cumpărare a acestei cărți oferită celor care pun în coş cărți de parenting este automată. Nimeni din echipa lor nu cunoştea conținutul cărții. Le mulțumesc pentru răspunsul rapid!”, a mai anunțat autoarea blogului Prințesa Urbană.


Citește și: 

Bucureștenii se plâng că apa de la robinet are un miros neplăcut și spun că ar fi poluată. Reacția Apa Nova: „Apa este potabilă. S-a folosit o cantitate mai mare de clor, în limita legală”

 

Close
Închide
  Close