De Andreea Radu,

Potrivit aceluiași studiu realizat de HotelGuru.ro, în anul 2019, 41,8% dintre turiştii români au ales să meargă la munte, 33,9% au preferat litoralul, 10,9% au optat pentru zonele rurale (Maramureş, Transilvania, Bucovina), iar 4,5% dintre turişti s-au îndreptat spre Delta Dunării.

În acelaşi timp, 44,8% din totalul celor intervievaţi au spus că preferă o vacanţă de o săptămână, 42% aleg escapadele de weekend şi doar 13,2% dintre ei optează să stea viziteze țara mai mult de o săptămână.

Bugetul alocat pentru o noapte de cazare pentru 54,6% dintre respondenţii chestionarului HotelGuru.ro este situat între 100 şi 200 de lei pe noapte/persoană, în timp ce 30,6% dintre turiști sunt dispuși să plătească între 200 şi 300 de lei/noapte, iar 15,4% din turiști plătesc peste 300 de lei/noapte.

În acest an, 24,5% dintre români au apelat la voucherele de vacanţă atunci când au făcut rezervarea la unitatea de cazare. În ceea ce priveşte tipul unităţii de cazare, majoritatea românilor (42,6%) se îndreaptă spre pensiuni, 37,2% aleg confortul unui hotel, 12,2% dintre turişti închiriază un apartament sau o casă de vacanţă, în timp ce restul aleg variante care să-i aducă mai aproape de natură: cort, cabană, camping sau rulotă, se arată în același studiu.

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava
Recomandări

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava

 

După ce criterii aleg românii unitățile de cazare

Pe primul loc în criteriile de alegere a unităţii de cazare se află spaţiul extins în cameră (30,4%), poziţionarea cât mai centrală (22,1%), piscină sau spa (18%), un restaurant bun (14,3%), un loc de joacă pentru copii (6,6%).

Studiul arată că 35,5% dintre români nu sunt mulţumiţi de curăţenia din unităţile de cazare.

De asemenea, 21,6% dintre turişti se plâng de lipsa de amabilitate a personalului, inexistenţa serviciilor de masă afectează 18,6% din totalul persoanelor chestionate, în timp ce 11,5% sunt deranjaţi de amplasarea unităţii de cazare.

Indiferent de nemulțumiri, românii nu renunță la vacanțele în țară: 88,3% dintre respondenţi au spus că vor continua să mai plece în vacanţă prin România, deoarece le place să-şi descopere ţara și 12,5% care vor pleca din nou în concediu în ţară pentru că nu-şi permit să viziteze alte ţări.

Studiul a fost realizat de HotelGuru.ro, un portal care face parte din grupul unguresc Szallas.hu, pe un eşantion de 1.000 de respondenţi din toată România, care au participat online la completarea chestionarului în perioada 30 august – 20 septembrie 2019.

Citeşte şi:

Ministerul Sănătății, acuzat de un deputat USR de fraudă de sute de mii de euro la achiziția vaccinurilor antigripale. Sorina Pintea respinge vehement acuzațiile: „Îl voi da în judecată pentru afirmații calomnioase”

Ghid de vizitat Andaluzia, din Malaga până în Sevilla și înapoi. Sudul Spaniei este un loc ideal pentru o vacanță de toamnă!

Lupi în iarnă. Cum ajung să fie exploatate femeile care își caută liniștea la mănăstirile românești

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 3 aprilie 2020. Gemenii au momentul lor de strălucire
HOROSCOP

Horoscop 3 aprilie 2020. Gemenii au momentul lor de strălucire