MENIU CAUTĂ

Caz incredibil. O femeie din Hong Kong a fost păcălită să se căsătorească cu un străin în China

Distribuie

O tânără în vârstă de 21 de ani din Hong Kong susține că a fost păcălită să se căsătorească cu un străin, în China, în timp ce participa la o ”nuntă regizată”.

În timpul ceremoniei regizate, ea și bărbatul respectiv au semnat un act real de căsătorie și a realizat că are un soț după ce s-a întors în Hong Kong. Ulterior, ea s-a dus direct la un avocat pentru a-i solicita ajutorul, scrie BBC.

Poliția locală nu poate interveni, având în vedere că nu există dovezi că s-ar fi petrecut o infracțiune. Astfel, ea s-a adresat Federației Sindicatelor din Hong Kong. Organizația arată că este ce a pățit femeia este ”o nouă formă de păcăleală pentru căsătorie”.

În luna mai, fata, care a dorit să rămână anonimă, a văzut o reclamă pe Facebook în care scria că o firmă caută ucenic pentru machiaj. După ce a aplicat pentru post, ea a fost convinsă de compania respectivă să ocupe alt post, cel de planificator de nunți.

Imediat după a început o săptămână de instruire în Hong Kong și i s-a comunicat că trebuie să participe la o nuntă regizată în provincia chineză Fuzhou, pentru a trece cursul de instruire.

Astfel, ea a cerut un document de căsătorie de la guvernul local, iar compania a asigurat-o că mariajul va fi declarat nul după semnare.

Când s-a întors în Hong Kong, o fostă colegă a convins-o că totul a fost o păcăleală.

Ea este căsătorie acum și a cerut deja divorțul.

Acesta nu este primul caz de acest gen înregistrat în partea respectivă a lumii. Anual, autoritățile din Hong Kong înregistrează 1000 de cazuri de trecere a frontierei pentru ”căsătorii regizate”, având în vedere că cetățenii chinezi care se căsătoresc cu cei din Hong Kong pot cere rezidența în regiunea autonomă.


CITEȘTE ȘI: O femeie este căutată de poliție, după ce a sunat în mijlocul nopții la mai multe sonerii. Detaliu care a atras atenția


FOTO: PIXABEY

Citește mai multe despre casatorie și China pe Libertatea.

Comentarii