Mergi direct la conținut »
Cazul Caracal | DIICOT confirmă o a doua victimă: rămășițele găsite în pădure aparțin „unei fete cu vârsta între 15-19 ani”!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cazul Caracal | DIICOT confirmă o a doua victimă: rămășițele găsite în pădure aparțin „unei fete cu vârsta între 15-19 ani”!

Cazul Caracal | DIICOT confirmă o a doua victimă: rămășițele găsite în pădure aparțin „unei fete cu vârsta între 15-19 ani”!

Medicii legiști confirmă o a doua victimă a lui Gheorghe Dincă. DIICOT a anunțat că rămășițele umane găsite în pădure aparțin unei „persoane de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15 - 19 ani”. Anchetatorii urmează să compare ADN-ul din fragmentele osoase cu cel al mamei Luizei, iar rezultatele sunt așteptate vineri, potrivit unor surse din IML.

De Cristian Burcioiu,

Totodată, DIICOT anunță că rămășițele umane ”sunt altele decât cele ce s-au individualizat anatomic printre resturile scheletale descoperite în urma percheziției domiciliare efectuate la data de 27 iulie 2019 la locuința inculpatului Dincă Gheorghe”.

Institutul Național de Medicină Legală (INML) ”Mina Minovici” a înaintat către DIICOT, în data de 13 august, raportul de expertiză medico-legală antropologică asupra fragmentelor osoase găsite cu ocazia conducerii în teren a inculpatului Dincă Gheorghe la data de 5 august a.c. în zona de lizieră de pădure, amplasată pe terenul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă Caracal, indicate de către inculpat ca aparținând victimei Luiza Melencu (18 ani).

La fel ca în cazul fragmentelor osoase găsite în butoiul din curtea casei lui Dincă, medicii legiști urmează să stabilească, după expertiza ADN, dacă victima este Luiza sau o altă persoană.

ADN-ul din fragmentele osoase va fi comparat cu cel al mamei Luizei.

Surse din IML spun că rezultatele expertizei AND vor fi gata, cel mai probabil, vineri.

Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu, spune că este nemulțumit de felul în care specialiștii de la Institutul Național de Medicină Legală au răspuns, după expertiză, la întrebările legate de oasele găsite într-o pădure de lânga Caracal și despre care Gheorghe Dincă susține că ar fi ale Luizei.

„E o mare porcărie! Studiile antropologice trebuiau făcute la obiect, nu să dea o marjă de nu știu câți ani. Întâi trebuiau eliminate prin comparație victimele, să ne spună dacă sunt sau nu ele (n.r. – Alexandra și Luiza), și apoi să se facă o comparație cu populația feminină din România și din Europa. Aveau tot ce le trebuie: dosare medicale, radiografii. Studiile trebuiau să fie exacte. De ce nu s-a dispus la obiect? Noi știm exact cum s-au dezvoltat aceste fete. Întâi compari cu ce ai și apoi cu fetele din Europa”, ne-a declarat avocatul Tonel Pop.

Luiza a fost dată dispărută anul acesta, în data de 14 aprilie. Cazul ei a ajuns în atenție, odată cu apelul Alexandrei Măceșanu (15 ani) la 112, pe 26 iulie.

Anchetatorii au descoperit că ambele tinere au fost victime ale lui Gheorghe Dincă, bărbatul afirmând că le-a ucis și apoi le-a incendiat trupurile.

Close
Închide
  Close