MENIU CAUTĂ
03 Feb. 2018 17:39

Ce boli se pot ascunde în spatele aftelor bucale. Nu ignora apariția acestora

Distribuie

Aftele bucale nu sunt deloc de neglijat. Acestea pot ascunde diverse boli.

Deși dimensiunile lor sunt reduse, aftele bucale creează o serie de efecte negative greu de suportat atunci caâd își fac apariția în cavitatea bucală.

Apariția acestora nu trebuie ignorată, dat fiind că pot ascunde diverse boli.

Aftele bucale sunt ulcere recurente mici, bine circumscrise, cu baza gălbuie sau gri şi cu periferia roşie. Acestea apar la 25 % din populaţie cel puţin o dată pe parcursul vieţii, la intervale neregulate. În general, stomatita aftoasă apare mai frecvent la femei, la categoria de vârstă 10-40 ani.

Ulcerele aftoase pot fi extrem de supăratoare, pentru că genereză durere în timpul meselor sau chiar la vorbit. Uneori, poate apărea o senzaţie de arsură locală cu ore sau zile înainte de apariţia leziunilor, potrivit descoperă.ro.

– Anomaliile imunologice: boala celiacă (intoleranţa la gluten) sau alterarea barierei orale de către lauril sulfatul de sodiu prezent în produsele dentare.
– Traumatismele cronice produse de anumite lucrări dentare care nu se potrivesc;
– Disbioza mucozala orală;
– Deficitul de fier, acidul folic şi vitamina B12.20 % dintre pacienţii cu stomatită aftoasă au astfel de deficite. De asemenea, o altă cauză poate fi lipsa vitaminelor B1, B2, B6;
– Predispoziţia genetică. 40% dintre pacienţi au istoric familial;
– Stresul, anxietatea;
– Xerostomia- gura uscată;
– Alergiile alimentare , în special la ciocolată, cafea, citrice, nuci, brânzeturi și multe altele.


Citește și: Taxă controversată într-un proiect al Ministerului Mediului. Sunt vizate proiectele mari care au nevoie de autorizație de mediu


 

Loading...
Comentarii