Mergi direct la conținut »
Ce cantitate de pesticide se află în fructele și legumele românești
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ce cantitate de pesticide se află în fructele și legumele românești

Ce cantitate de pesticide se află în fructele și legumele românești

Oficiul European de Statistică (Eurostat), organismul care se ocupă cu statistica al Comisiei Europene, a publicat luni, 15 octombrie, datele privind consumul de pesticide în agricultură, în țările europene. În funcţie de categoriile de pesticide vândute, cele mai mari vânzări în 2016 au fost la categoriile fungicide şi bactericide, erbicide şi insecticide şi acaricide. 

Astfel, cele mai semnificative vânzări de pesticide în 2016 în Uniunea Europeană s-au înregistrat în Spania, Franţa, Italia şi Germania (79% din total). De altfel, aceste țări reprezintă principalii producători agricoli din UE, ele reprezentând aproape jumătate (46%) din terenul agricol utilizat din UE şi jumătate (47%) din totalul terenului arabil.

La consumul de pesticide, ele sunt urmate de România, Portugalia şi Ungaria. În 2016, România a avut un consum de 11 milioane de kilograme de pesticide. În acel an, în țara noastră s-au vândut 4.525.812 kg de fungicide şi bactericide, 5.066.293 kg de erbicide şi 743.763 kg de insecticide şi acaricide, notează RFI Romania.

Pe categorii de pesticide, cele mai utilizate sunt fungicidele care reprezintă aproximativ jumătate din piața acestui tip de îngrășăminte.

Conform Eurostat, există date disponibile pe 2016 pentru 20 de state membre ale UE. Statisticile privind vânzările de pesticide sunt folosite ca un indicator al consumului de pesticide în agricultură. Totuși, Uniunea Europeană interzice pesticidele care afectează albinele.


Citește și… VIDEO/ Povestea de succes a Madălinei Stoica-Blanchard. Celebrul designer John Galliano cumpără parfumuri create de româncă


 

Close
Închide
  Close