De Simona David,

Noul film al regizorului Cristi Puiu s-a bucurat de un real succes, ”Malmkrog” fiind aplaudat minute bune la final. Pelicula a deschis secțiunea Encounters, fiind proiectată în premieră mondială, vineri, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin.

Despre ”Malmkrog”, presa internațională scrie că este o ”capodoperă plină de intensitate”.

„O dramă de epocă cerebrală care îţi rămâne în minte”, notează criticul de film Peter Bradshaw în cotidianul britanic The Guardian, citat de Digi24.

„Un film de o seriozitate aproape intimidantă. Jocul actorilor este admirabil, date fiind cadrele lungi şi dialogurile maraton, iar realizarea, una meticuloasă: imaginea semnată de Tudor Panduru, fie pe timp de zi, fie pe timp de noapte, este picturală şi grandioasă”, punctează şi Screen Daily.com despre „Malmkrog”.

„O capodoperă plină de intensitate”, scrie de asemenea site-ul culturedvultures.com, „filmul înfăţişează contradicţiile din societatea occidentală”.

„Captive ideilor retrograde şi propriului dogmatism glacial, personajele din Malmkrog par nişte fantome, incapabile de a interacţiona cu lumea exterioară. Cristi Puiu lasă să transpară într-un mod de-a dreptul magnific atitudinea care-i face să semene cu personajele din Farmecul discret al burgheziei de Buñuel”, scrie şi site-ul francez lepolyester.com.

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar
Recomandări

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar

 

Următoarele proiecţii ale filmului „Malmkrog” la Berlinală vor avea loc în 22, 23 şi 29 februarie.

În cadrul secţiunii Encounters, „Malmkrog” intră în competiţie cu alte 14 filme din întreaga lume.

Până în prezent, ”Malmkrog” este cel mai provocator proiect al regizorului Cristi Puiu: o ecranizare de epocă, cu un scenariu adaptat după „Trois entretiens” de Vladimir Soloviov (1853–1900).

A fost filmat timp de 40 de zile la conacul Apafi din satul Mălâncrav (Sibiu) și este „o interogare asupra cinematografiei şi memoriei ” – aşa cum declară regizorul Cristi Puiu.

„Malmkrog” este construit în jurul a cinci personaje, iar actorii vorbesc în limba franceză, doar câteva replici fiind în germană, rusă şi maghiară.

Decorul şi costumele redau atmosfera începutului de secol XX din Transilvania, mai notează Digi24.


Citeşte şi:

Urmărit de polițiști, un bărbat și-a lăsat copilul în mașină și a fugit

Șoferii care merg în Bulgaria vor aștepta mai mult la punctele de frontieră, săptămâna viitoare

Ce conțin deșeurile sosite în Portul Constanța Sud Agigea. Procurorul de caz: „România va fi invadată de gunoaie”

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor
HOROSCOP

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor