Mergi direct la conținut »
Ce decizie a luat coaliţia în privinţa remanierii. Şerban Nicolae: "Miercuri dăm votul în Parlament pe restructurarea Guvernului"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Ce decizie a luat coaliţia în privinţa remanierii. Şerban Nicolae: "Miercuri dăm votul în Parlament pe restructurarea Guvernului"

Ce decizie a luat coaliţia în privinţa remanierii. Şerban Nicolae: „Miercuri dăm votul în Parlament pe restructurarea Guvernului”

Liderii coaliţiei s-au întâlnit, luni seară, la Parlament, pentru a discuta strategia privind remanierea Executivului, în cazul unui refuz al şefului statului, pe propunerile trimise deja de premierul Viorica Dăncilă: Eugen Nicolicea, Oana Florea şi Tit Liviu Brăiloiu. Astfel, se merge în continuare cu varianta restructurării Guvernului, prin introducerea unui nou post de ministru, Secretarul General al Guvernului. Potrivit unor surse, este posibil ca Toni Greblă să nu mai fie nominalizat pentru această poziţie în Executiv. 

De Valentina Postelnicu,

În urma analizei, PSD-ALDE a decis să meargă în Parlament cu o restructurare a Guvernului, a anunţat senatorul PSD Şerban Nicolae, la România TV, el precizând că miercuri urmează să fie dat vot în Parlament pe noua formă a Executivului.

Întrebat ce va face coaliţia dacă preşedintele acceptă două remanieri şi respinge una, senatorul PSD a răspuns: „În toate variantele, şi dacă e vorba de trei candidaţi, şi dacă e vorba de unul, în Parlament mergem cu mai mulţi, pentru că această modificare de structură presupune şi extinderea structurii guvernamentale cu încă un membru. Probabil că vom merge cu doi candidaţi: pentru un post de ministru al Justiţiei şi pentru încă un post pe care îl vom înfiinţa”.

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a declarat, luni, că decizia unei reorganizări guvernamentale aparţine coaliţiei care, în mod sigur, a gândit şi paşii următori, în funcţie de răspunsul preşedintelui la propunerea de remaniere.

Premierul Viorica Dăncilă a plecat, luni, în jurul orei 17.00, la Parlament. Asta deşi, potrivit programului oficial, trebuia să participe la un eveniment, alături de doi miniştri, Rovana Plumb şi Marius Budăi, desfăşurat la ora 17.30, la Palatul Victoria.

Citeşte şi: VIDEO/ Răzvan Lucescu a rescris legendele Olimpului! S-a prins în hora bucuriei cu suporterii după ce PAOK a câștigat primul titlu după 34 de ani!

Close
Închide
  Close