Mergi direct la conținut »
Viorica Dăncilă, chemată de urgenţă la Parlament, pentru o şedinţă a coaliţiei. Premierul şi-a anulat prezenţa la un eveniment de la Palatul Victoria
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Viorica Dăncilă, chemată de urgenţă la Parlament, pentru o şedinţă a coaliţiei. Premierul şi-a anulat prezenţa la un eveniment de la Palatul Victoria

Viorica Dăncilă, chemată de urgenţă la Parlament, pentru o şedinţă a coaliţiei. Premierul şi-a anulat prezenţa la un eveniment de la Palatul Victoria

Premierul Viorica Dăncilă a plecat, luni, în jurul orei 17.00, la Parlament. Asta deşi, potrivit programului oficial, trebuia să participe la un eveniment, alături de doi miniştri, Rovana Plumb şi Marius Budăi, desfăşurat la ora 17.30, la Palatul Victoria. Potrivit unor surse politice, premierul a mers la biroul lui Liviu Dragnea, de la Camera Deputaţilor, unde are loc o şedinţă a coaliţiei, pe tema remanierii Guvernului.

De Valentina Postelnicu,

Astfel, premierul şi-a anulat participarea la evenimentul de lansare a două proiecte cu impact social major, finanțate din fonduri europene, prezentate de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, șide  ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi.

Preşedintele Klaus Iohannis urmează să anunţe, marţi, decizia sa în privinţa celor trei demisii şi a propunerilor noi de miniştri. PSD analizează, în acest moment, dacă poate face o restructurare a Guvernului, în cele câteva zile rămase până la Sărbătorile de Paşte, sau amână planul până când aleşii revin din vacanţa de Paşte.

Motivul îl constituie faptul că unii parlamentari ar fi plecat deja în vacanţă, iar PSD şi ALDE au nevoie de toate voturile, pentru restructurarea Guvernului.

În plus, se doreşte şi un vot final, în Camera Deputaţilor, pe modificările la Codul Penal şi de Procedură penală, iar acesta ar putea fi dat, pentru că, în acest caz, se bazează pe voturile de la UDMR.

UDMR  anunţat însă că nu susţine o restructurare a Guvernului, astfel că majoritatea parlamentară PSD-ALDE mizează cel mult pe voturile grupului minorităţilor naţionale.

Citeşte şi: Un alt șofer Uber, reclamat la Poliție! „Ne-a înjurat, ne-a scuipat și ne-a pulverizat spray lacrimogen în ochi”

Close
Închide
  Close