Mergi direct la conținut »
Ce decizie a luat Casa Regală cu privire la cei doi excluși: Irina, fiica Regelui Mihai, și Nicolae, nepotul acestuia
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ce decizie a luat Casa Regală cu privire la cei doi excluși: Irina, fiica Regelui Mihai, și Nicolae, nepotul acestuia

Ce decizie a luat Casa Regală cu privire la cei doi excluși: Irina, fiica Regelui Mihai, și Nicolae, nepotul acestuia

Principesa Margareta, custodele Coroanei Regale Române și "noul șef al Familiei Regale a României", după moartea Regelui Mihai, a ajuns marți, la Aubonne, în Elveția, la reședința privata a Regelui Mihai. La ceremoniile funerare din România va participa, de această dată, și Irina, fiica regelui, a cărei prezență a fost interzisă la înmormântarea mamei ei, regina Ana. De asemenea, principelui Nicolae nu i se va interzice participarea la funeralii.

Potrivit corespondentului TVR, în zilele următoare, vor ajunge în Elveția și celelalte fiice ale Regelui Mihai – Principesa Elena și Principesa Sofia, Principesa Maria aflându-se deja la Aubonne.

La funeraliile din România va participa și fiica Regelui Mihai aflată în Statele Unite, Irina Walker. Aceasta a fost absolvită de orice vină după ce a avut probleme în justiție în anii trecuți, probleme în urma cărora și-a pierdut titlul de principesă.

La ceremoniile din Elveția vor fi prezenți și cei care nu pot veni la funeraliile din România.

Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi adus miercurea viitoare în țară si transportat la Castelul Peleș, doua zile mai târziu. Sicriul va fi adus apoi la București, la Palatul Regal. Funeraliile vor avea loc sâmbătă, 16 decembrie, la Curtea de Argeș.

CITEȘTE ȘI:

Ion Iliescu, despre legătura cu Regele Mihai: ”Relația noastră nu a fost simplă”

 

Fostul Principe Nicolae nu a fost anunțat de nimeni că Regele Mihai a murit

 

EXCLUSIV. Băsescu, despre moartea Regelui Mihai: A fost un șef de stat de vremuri grele

 

Close
Închide
  Close