Mergi direct la conținut »
FOTO/ Ce “ispravă” a făcut municipalitatea din Focșani. Patinoarul pentru sărbătorile de iarnă va fi montat în Parcul Central, printre copaci și un stâlp de electricitate
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > FOTO/ Ce “ispravă” a făcut municipalitatea din Focșani. Patinoarul pentru sărbătorile de iarnă va fi montat în Parcul Central, printre copaci și un stâlp de electricitate

FOTO/ Ce “ispravă” a făcut municipalitatea din Focșani. Patinoarul pentru sărbătorile de iarnă va fi montat în Parcul Central, printre copaci și un stâlp de electricitate

La Focșani, amatorii de patinaj vor avea de înfruntat adevărate obstacole, după ce municipalitatea a luat decizia să monteze patinoarul, în acest an, în Parcul Central din oraș, printre copaci și un stâlp de electricitate. În timp ce localnicii cred că riscul va fi maxim pentru patinatori, autoritățile susțin că patinoarul va fi astfel amenajat încât să nu existe pericole pentru cei care-l vor folosi.

De Cristina Sterian,

Până în acest an, patinoarul era amenajat în Piața Unirii, din Focșani, însă autoritățile au decis să schimbe locul în parcul central. Nu ar fi o problemă dacă în mijlocul spațiului în care, în aceste zile, se lucrează la montarea patinoarului care va putea fi folosit gratuit de către copii nu ar fi mai mulți copaci și un stâlp de electricitate.

În timp ce focșănenii spun că patinajul printre obstacole este o adevărată provocare și că riscurile sunt imense pentru patinatori, primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, dă asigurări că se vor lua toate măsurile pentru ca amatorii de patinaj să nu intre în viteză în copaci sau în stâlp și să se rănească.

„Nici nu vreau să mă gândesc la ce se poate întâmpla. E o idee proastă”, spune contrariată focșăneanca Cristina Tănase.

„Nu-i corect să se întâmple asta, se pot lovi de copaci sau există riscul ca din pomi să cadă zăpadă ori bucăți de gheață direct în capul celor care patinează”, afirmă Laurențiu Tudor un alt localnic revoltat de decizia autorităților de a amplasa un patinoar printre copaci.

Și în timp ce oamenii se întreabă ce o fi fost în capul autorităților de au aprobat ca anul acesta patinoarul să fie amenajat printre copaci, edilul șef al Focșaniului, Cristi Misăilă, spune că nu există nici un fel de riscuri, pentru că firma care a adus patinoarul va lua toate măsurile de siguranţă.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

„Nu se va întâmpla absolut nimic, cel care va aduce patinoarul va lua toate măsurile, dacă va fi nevoie, copacii vor fi împrejmuiți cu materiale care să asigure protecția celor ce vor utiliza patinoarul”, spune Misăilă.

Primarul susține că firma va împrejmui copacii cu garduri, air în jurul acestora vor fi montate băncuţe pe care patinatorii să se odihnească.

Misăilă a adăugat că patinoarul a fost mutat din Piața Unirii pentru că anul acesta centrul orașului va fi amenajat diferit pentru sărbătorile de iarnă față de anii trecuți.

„S-a gândit pentru sărbătorile din această iarnă o reașezare și o redecorare a tot ce înseamnă ansamblul Piața Unirii și Grădina Publică, am zis să mutăm patinoarul în Grădina Publică (Parcul Central) pentru că este un loc mult mai adecvat pentru aceste activități de iarnă”, a mai spus Misăilă.

Amenajarea patinoarului din Focșani, care va fi deschis în perioada 1 decembrie 2018 – 31 ianuarie 2019, a costat aproximativ 135.000 de lei.

Citește și: Salariile de lux din radioul public, ținute la secret. Libertatea a încercat să afle dacă șeful SRR câștigă 7.000 de euro pe lună. „Măcar să ne fi zis felicitări, să scrieți și lucruri bune”

Close
Închide
  Close