Mergi direct la conținut »
Ce meserie a avut Nina Iliescu. A activat într-un domeniu în care nu te-ai fi așteptat
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ce meserie a avut Nina Iliescu. A activat într-un domeniu în care nu te-ai fi așteptat

Ce meserie a avut Nina Iliescu. A activat într-un domeniu în care nu te-ai fi așteptat

Soția fostului președinte al României, Ion Iliescu, Nina, a lucrat într-un domeniu mai degrabă destinat bărbaților. Nina Iliescu a fost, poate, cea mai discretă fostă primă doamnă a României. Soția fostului președinte Ion Iliescu a preferat, pe durata mandatelor la Cotroceni ale partenerului său de viață, să stea departe de ochii lumii, în umbra lui Ion Iliescu.

De Dana Aramă,

De altfel, după ce Ion Iliescu a devenit președinte al României, Nina Iliescu, care nu a avut copii, dar a avut trei sarcini toxice, i-a spus partenerului său de viață că îl va susține șiu îi va fi alături, însă să nu-i deară să fie o primă doamnă în adevăratul sens al cuvântului, cu apariții publice și implicări în chestiuni de politică și protocol.

Despre Nina Iliescu, care are o pensie substanțială, nu se cunosc foarte multe detalii. Un amănunt mai puțin cunoscut despre fosta primă doamnă a țării este că aceasta este inginer de profesie. Nina Iliescu a lucrat într-un domeniu ușor atipic pentru o femeie. A fost cercetător științific în domeniul coroziunii metalelor.


Citește și: EXCLUSIV | Electronice despre care nu știai că sunt românești. Cum cuceresc produsele autohtone consumatorii sub branduri germane sau americane


 

Close
Închide
  Close