MENIU CAUTĂ
06 Iul. 2018 07:00

Ce s-a întâmplat azi, 6 iulie. Este Ziua Mondială a Sărutului

Distribuie

 

Pentru cei care vor să știe ce s-a întâmplat azi, 6 iulie, am făcut o trecere în revistă a evenimentelor importante din această dată. Astăzi este Ziua Mondială a Sărutului, sărbătoare celebrată în această zi în fiecare an pentru ca oamenii să „redescopere' plăcerea atingerii buzelor.

Ziua Internaţională a Sărutului nu este atât de mediatizată precum Ziua Îndrăgostiților, sărbătorită în fiecare an pe 14 februarie, conform Mediafax.ro.

De asemenea, creștinii-ortodocși îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Sisoe cel Mare, ucenicul Sfântului Antonie cel Mare care aprimit de la Dumnezeu puterea de a vindeca bolnavii, a scoate duhurile rele și a învia morții, conform creștin-ortodox.ro.

Ce s-a întâmplat azi, 6 iulie, în istoria omenirii

1415 – A fost ars pe rug reformatorul religios ceh Jan Hus (condamnat ca eretic); erou național al poporului ceh; creator al limbii literare cehe („De orthographia boemica”) (n.~1369).

1483 – Richard III-lea este încoronat rege al Angliei.

1600 – Mihai Viteazul se intitulează într-un hrisov „domn al Ţării Româneşti şi Ardealului şi a toată Ţara Moldovei (unirea efectivă a celor trei ţări române fusese realizată la sfârşitul lunii mai a anului 1600). Vezi cum arată cronica necunoscută a lui Mihai Viteazul.

1885 – Savantul Louis Pasteur a realizat pentru prima dată vaccinul antirabic

1919 – Dirijabilul englezesc R34 aterizează la New York, după o călătorie ce a durat 108 ore. A fost prima traversare a Oceanului Atlantic de către un astfel de aparat de zbor. În fotografie R34 la Mineola.

1957 – Jucătoarea americană de tenis, Althea Gibson a devenit prima sportivă de culoare care a câștigat Wimbledon-ul la simplu feminin.

1964 – Premiera primului film Beatles A Hard Day’s Night.

1994 – Premiul UNESCO pentru Pace a fost înmânat principalilor coautori ai acordului israelo-palestinian, semnat la Cairo: premierul israelian Yitzhak Rabin, preşedintele Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei, Yasser Arafat şi ministrul israelian de Externe, Shimon Peres

2012 – Traian Băsescu a fost suspendat din funcţia de preşedinte al României de parlamentarii din cadrul celor două camere reunite ale Parlamentului cu 256 voturi pentru. În urma prezenţei la referendum a 46,24% din populaţia cu drept de vot, rezultatul a fost invalidat deoarece nu a întrunit cvorumul necesar

Personalitățile care s-au născut pe 6 iulie

1796 –  Țarul Nicolae I al Rusiei (d. 1855)

1923 – Constantin Bălăceanu-Stolnici, medic și politician român, membru de onoare al Academiei Române

1946-  George W. Bush, al 43-lea președinte al Statelor Unite ale Americii

1946 – Sylvester Stallone, actor, regizor, scenarist american

1975 –  50 Cent, rapper american

Celebritățile care au murit pe 6 iulie

1535 – Sir Thomas More este executat pentru trădare împotriva regelui Henric al VIII-lea al Angliei.

1893 – A încetat din viaţă scriitorul francez Guy de Maupassant (n. 5 august 1850)

1971 – A încetat din viaţă cântăreţul american de jazz Louis Armstrong (n. 4 aug. 1901)

2009 – A murit scriitorul rus Vasili Aksionov, autorul volumului „O saga moscovită”


 Citește și VIDEO/ Lipsa cinematografelor de artă scoate filmul în aer liber


Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop vineri 18 ianuarie 2019. Ziua aduce un moment frumos unei zodii
Loading...
Comentarii