Mergi direct la conținut »
Ce salarii au noii membri din Consiliul de Administraţie de la Romgaz. Banner cu Romgaz, în care sunt incluse conducte, sediu și logo
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri

Ce salarii au noii membri din Consiliul de Administraţie de la Romgaz

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Duminică, 08 iulie 2018, 14:12

Romgaz a numit şapte membri în Consiliul de Administraţie (CA), care vor avea un mandat de patru ani, iar acum s-a aflat și ce salarii au noii membri din Consiliul de Administraţie de la Romgaz.

Ad placeholder

Astfel, indemnizaţia fixă a membrilor urmând să fie egală cu de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar, arată un raport publicat vineri, 6 iulie, pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

Datele centralizate la Institutul Naţional de Statistică (INS) arată că salariul mediu net în ramura extracţie petrol şi gaze a fost în luna aprilie 2018 de 6.262 de lei, iar în luna mai 2017 a fost de 4.750 de lei, ceea ce indică o medie de aproximativ 5.500 de lei net.

Rezultă că noii membri CA ai Romgaz vor primi indemnizaţia a câte 11.000 de lei lunar – de două ori media ultimelor 12 luni a câştigului, menţionată în raportul BVB, citat de Mediafax.

Potrivit raportului, în urma exercitarii votului cumulativ, cei şapte membri ai Consiliului de Administraţie al Romgaz sunt:

  • Nistoran Dorin-Liviu, ca administrator
  • Volintiru Adrian Constantin, ca administrator
  • Ungur Ramona, ca administrator
  • Grigorescu Remus, ca administrator
  • Ciobanu Romeo Cristian, ca administrator
  • Jude Aristotel Marius, ca administrator
  • Petrus A. M. Jansen, ca administrator.

„Indemnizaţia fixă a membrilor Consiliului de Administraţie, desemnaţi, este egală cu de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate, la nivel de clasă conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională, comunicat de Institutul Naţional de Statistică anterior numirii”, arată raportul.

Romgaz a mai precizat că data de 25 iulie se va stabili ca dată de înregistrare, „respectiv dată care serveşte la identificarea acţionarilor asupra cărora se răsfrâng efectele hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor”.
Anul acesta, în luna februarie, Romgaz a plătit angajaților bilete de tratament și concedii în stațiuni din străinătate. Mai mult, compania de stat a reușit performanța de a plăti și contribuții sociale pentru altă firmă. Astfel, Romgaz a plătit angajaților bilete de avion și de tratament în stațiuni din străinătate și a plătit contribuții sociale pentru angajații unei firme contractoare, respectiv Foraj Sonde, deținută de către frații Emil și Marius Cristescu.
Și tot Romgaz anunța, luna trecută că gazele naturale se vor scumpi la iarnă. Directorul departamentului de comercializare energie din cadrul Romgaz, Vasile Ciolpan, preciza atunci că scumpirile au la bază cotaţiile petroliere care s-au majorat foarte mult în ultima perioadă.

Citește și: ULTIMA FOTOGRAFIE. Viața, pasiunile și povestea lui Florin Rotaru, pilotul de 36 de ani care a murit ieri în accidentul din Bărăgan


Ad placeholder
„Cu violatorii și cu pedofilii nu e de glumit”. Giovanni Becali, poveste incredibilă din pușcărie
PARTENERI - GSP.RO
„Cu violatorii și cu pedofilii nu e de glumit”. Giovanni Becali, poveste incredibilă din pușcărie
Victor Ponta a fost DAT AFARĂ din casă! Decizia șocantă luată de Daciana Sârbu
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Victor Ponta a fost DAT AFARĂ din casă! Decizia șocantă luată de Daciana Sârbu
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
HOROSCOP
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close