Astfel, indemnizaţia fixă a membrilor urmând să fie egală cu de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar, arată un raport publicat vineri, 6 iulie, pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

Datele centralizate la Institutul Naţional de Statistică (INS) arată că salariul mediu net în ramura extracţie petrol şi gaze a fost în luna aprilie 2018 de 6.262 de lei, iar în luna mai 2017 a fost de 4.750 de lei, ceea ce indică o medie de aproximativ 5.500 de lei net.

Rezultă că noii membri CA ai Romgaz vor primi indemnizaţia a câte 11.000 de lei lunar – de două ori media ultimelor 12 luni a câştigului, menţionată în raportul BVB, citat de Mediafax.

Potrivit raportului, în urma exercitarii votului cumulativ, cei şapte membri ai Consiliului de Administraţie al Romgaz sunt:

  • Nistoran Dorin-Liviu, ca administrator
  • Volintiru Adrian Constantin, ca administrator
  • Ungur Ramona, ca administrator
  • Grigorescu Remus, ca administrator
  • Ciobanu Romeo Cristian, ca administrator
  • Jude Aristotel Marius, ca administrator
  • Petrus A. M. Jansen, ca administrator.

„Indemnizaţia fixă a membrilor Consiliului de Administraţie, desemnaţi, este egală cu de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate, la nivel de clasă conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională, comunicat de Institutul Naţional de Statistică anterior numirii”, arată raportul.

Romgaz a mai precizat că data de 25 iulie se va stabili ca dată de înregistrare, „respectiv dată care serveşte la identificarea acţionarilor asupra cărora se răsfrâng efectele hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor”.