MENIU CAUTĂ
25 Sep. 2017 16:44 , de Valentina Postelnicu

Ce spun Rovana Plumb și Sevil Shhaideh despre acuzațiile DNA: Nu suntem vinovate, nu se pune problema de demisie

Distribuie

Ce spun Rovana Plumb și Sevil Shhaideh despre acuzațiile DNA. Cele două membre ale Cabinetului Tudose au declarat, luni, după ședința conducerii PSD în care li s-a acordat un sprijin necondiționat, că nu sunt vinovate și că nu se pune problema să își dea demisia din funcții.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a exclus varianta unei demisii, după punerea sub urmărire penală pentru abuz în serviciu, de către DNA,  în dosarul „Belina”.

Întrebată dacă ia în calcul o demisie, Sevil Shhaideh a răspuns: „Sub nicio formă”. Ea a menționat că mai multe informaţii nu poate să dea. Ştiţi foarte bine că este o anchetă în curs. (…) Avizele toate sunt pozitive şi conform cu legea”, a mai spus  vicepremierul.

Și ministrul delegat al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a afirmat că se consideră nevinovată şi nu are niciun motiv să demisioneze după ce DNA a solicitat Parlamentului ridicarea imunității, pentru urmărirea sa penală în dosarul „Belina”.

„Nu sunt vinovată, întotdeauna am respectat legea şi întotdeauna o voi respecta. În timpul mandatului pe care l-am exercitat, în diversele funcţii pe care le-am avut, întotdeauna am acţionat cu bună credinţă în interesul cetăţenilor şi am acţionat cu maximă responsabilitate şi seriozitate pentru a le apăra drepturile românilor. În ceea ce priveşte demisia, nu consider că trebuie să demisionez, atât timp cât întotdeauna m-am gândit la România. În primul rând, pentru faptul că nu am făcut nimic greşit, nu sunt vinovată, am respectat legea şi fondurile europene, absorbţia lor în acest moment pentru România este vitală şi trebuie să existe continuitate şi vom proceda în consecinţă”, a declarat ministrul Rovana Plumb.

Ea a dat asigurări că niciodată 'nu a lucrat sub presiune şi nu va lucra sub presiune şi nimeni nu mi-a cerut niciodată absolut nimic”.

Conducerea PSD a discutat, în ședința Biroului Permanent, cazurile vicepremierului Sevil Shhaideh și Rovanei Plumb. Sevil Shhaideh este urmărită penal pentru abuz în serviciu în dosarul Belina, în timp ce, pentru Rovana Plumb, procurorii DNA au cerut aviz pentru începerea urmăririi penale.

Decizia conducerii PSD a fost de susținere necondiționată pentru cele două membre ale Executivului.

Ion Munteanu, liderul deputaților PSD, a declarat că cele două membre ale Cabinetului Grindeanu au spus ca sunt nevinovate și că nu au făcut nimic ilegal astfel că, în urma votului, conducerea PSD a decis că nu va vota cererea DNA de începere a urmării penale, pe numele Rovanei Plumb.

Citește și: ANALIZĂ/ Efectele secundare ale trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat. Cresc amenzile rutiere, dar și ajutorul de șomaj și pensiile

Citește mai multe despre rovana plumb, Dosarul Belina și PSD pe Libertatea.

Comentarii